Spitale nu au autorizaţii permanente de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele unităţi nu au aparatura prevăzută  în lege, altele au nevoie de reabilitarea urgentă a clădirilor, iar în unele cazuri sunt probleme şi cu igiena.

Unităţile medicale de stat din Braşov nu au scăpat nici în acest an de problemele cu dotările, aparatura, igiena sau reabilitările. Niciun spital nu deţine autorizaţie definitivă de funcţionare pentru că nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege.

Niciun spital din Braşov nu are autorizaţie permanentă de funcţionare. Toate spitalele funcţionează în baza autorizaţiilor cu program de conformare, cu termene diferite, de la şase luni la cinci ani. Planul de conformare presupune planificarea investiţiilor şi a achiziţiilor de aparatură necesare pentru îndeplini normele prevăzute în cazul fiecărei unităţi medicale", a declarat Mădălina Siminea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Săntate Publică Braşov.

Pentru că spitalele au diferite deficienţe, singura soluţie legală pentru a le menţine deschise este autorizaţia „temporară", care poate fi reînnoită printr-un nou plan de conformare.

Faptul că spitalele braşovene nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru obţinerea autorizaţiei permanente de funcţionare a fost confirmat şi de către medicul Aurel Ionel, preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite