Spital de 68 de milioane de euro, la Hărman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa de plen de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou spital clinic la Hărman, proiect diferit de cel demarat acum mai bine de patru ani împreună cu spaniolii de la Ibadesa şi, ulterior, abandonat.

Ideea construirii unui spital la Hărma nu a fost abandonată de CJ Braşov. Aprobarea proiectului nu a fost lipsită de discuţiile în contradictoriu între consilieri, aceştia punând, în primul rând, problema oportunităţii construcţiei unui nou spital la Braşov şi mai ales a costurilor de execuţie. Noul spital de la Hărman va avea 300 de paturi, iar valoarea investiţiei se ridică la suma de 68 de milioane de euro.  „Să nu se înţeleagă că nu sunt de acord cu realizarea unui nou spital şi a investiţiilor în sistemul sanitar, dar noi nu am primit un studiu de oportunitate şi unul de fezabilitate complet", a spus consilierul Gheorghe Duţu. În ciuda opoziţiei unora dintre consilieri, hotărârea a fost aprobată cu 22 de voturi.

Mihai Pascu, directorul Agenţiei de Dezvoltare a Judeţului Braşov, care gestionează proiectul, a ţinut să precizece că realizarea noii unităţi sanitare este în conformitate cu strategia de dezvoltare a judeţului şi respectiv, în conformitate cu strategia Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte infrastrcutura spitalicească.

De asemenea, preşedintele Cj Aristotel Căncescu a precizat că licitaţia pentru construcţia spitalului va fi organizată la nivel internaţional şi, deja, două firme şi-au manifestat interesul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite