Braşov: Speculă în Piaţa Star: cele mai mari preţuri din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii şi producătorii care vând la tarabele din piaţa centrală au cele mai mari preţuri la legume şi fructe. Preţurile produselor din Piaţa Star sunt cu aproximativ 10% până la 25% mai mari decât cele din pieţele Astra, Bartolomeu, Dacia sau Tractorul.

Braşovenii care locuiesc în centrul oraşului s-au învăţat să-şi facă cumpărăturile din pieţele Astra, Bartolomeu, Dacia sau Tractorul. Ei consideră că este mai convenabil să plătească un bilet de autobuz, cu două călătorii, în valoare de trei lei, decât să se aprovizioneze din centru. „Piaţa Dacia este mai ieftină comparativ cu piaţa asta din centru. Luăm autobuzul care ne duce până acolo, iar cu el putem să şi transportăm  cumpărăturile acasă. Sunt cu mult mai ieftine acolo şi avem de unde alege", a declarat Gheorghe Sava (73 ani).

Preţuri barosane

În Piaţa Star, un kilogram de roşii costă chiar şi 7 lei, castraveţii se vând cu 3 lei, fasolea verde poate fi cumpărată cu 3 sau 5 lei, o salată verde cu 3 lei, legăturile de verdeaţă cu 2 lei, iar ceapa verde cu 2 lei legătura. Atunci când vorbim despre fructe, preţurile saltă şi mai mult. De exemplu, în Piaţa Star caisele se pot cumpăra cu 6 lei, iar piersicile cu 5,9 lei. Preţurile acestea îi determină pe braşoveni să ocolească piaţa centrală atunci când este vorba despre mai multe cumpărături.  

Chiar dacă agenţii economici susţin că preţurile percepute de ei sunt mai mari deoarece au produse de calitate şi chirii mari pentru spaţiu şi tarabe, reprezentanţii pieţelor susţin că taxele pe tarabe sunt asemănătoare între pieţe.

„Impactul chiriilor din Piaţa Star asupra preţurilor este insignifiant. Există însă o libertate a agentului economic de a stabili preţul în funcţie de cerere. În plus, calitatea produselor din această piaţă este mult mai ridicată", a declarat Cristian Vasile, administratorul pieţelor.

Dacia, cea mai avantajoasă piaţă

Majoritatea braşovenilor care fac des piaţa au ajuns la concluzia că produsele din Piaţa Dacia au cele mai mici preţuri. Astfel, un kilogram de roşii costă 3 lei, faţă de 3,5 cât este în Piaţa Tractorul sau la Complexul Bartolomeu, castraveţii 2 lei, iar salata 1,5 lei. Pierisicile şi caisele se vând la Dacia cu 4 lei, pe când la Tractorul sau în Bartolomeu se pot cumpăra cu 4,5-5 lei sau 6 lei lei în Piaţa Star.

Legătura de ceapă verde şi verdeaţa sunt la jumătate de preţ faţă de Piaţa Star. La Dacia, Tractorul şi Complexul Bartolomeu verdeaţa se vinde cu un leu legătura.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite