Braşov: Spectacol pentru vârstnici, oferit de deţinuţii de la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Deţinuţii de la Codlea au jucat piesa „Colonelul şi păsările“, Foto: Bogdan Crăciun
Braşov: Deţinuţii de la Codlea au jucat piesa „Colonelul şi păsările“, Foto: Bogdan Crăciun

19 deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Codlea au oferit, azi-dimineaţă, un spectacol surpriză celor 116 vârstnici de la Căminul din Noua.

Deţinuţii, printre care şi cinci minori, au cântat colinde şi cântece de iarnă, au oferit cadouri şi au pus în scenă piesa „Colonelul şi păsările", de Hristo Boicev.„Astfel de surprize le pregătim în fiecare an vârstnicilor, având parteneriate cu Opera Braşov, Penitenciarul din Codlea, dar şi cu unele şcoli generale din judeţ", a spus Gabriel Cocuz, directorul căminului din Noua. Cu aceeaşi piesă, deţinuţii au participat şi la Festivalul de Teatru al Deţinuţilor, din acest an. „Am acceptat provocarea de a urca pe scenă şi pot să spun că mă simt foarte bine. Jucând în această piesă ne simţim liberi", a spus Marius Savin (32 de ani), deţinut pentru înşelăciune şi omor.

Braşov: Vârstnicii de la Căminul din Noua au fost âncântaţi de spectacol

Toţi vârstnicii au fost încântaţi de spectacol. „Este binevenită această acţiune. Ne face plăcere că puteam lua parte la un astfel de spectacol şi ne pare bine că-i vedem pe aceşti copii pe scenă", a mărturisit Elena Bulandră, una dintre cele 116 persoane de la Căminul din Noua. 

La spectacolul de la Căminul din Noua au fost prezenţi şi trei Moşi Crăciun, care au oferit daruri şi felicitări confecţionate chiar de ei. „Mă simt foarte bine aşa, deghizat în Moş Crăciun, pentru că le pot face o bucurie bătrânilor din cămin", a declarat Constantin Crăciun (30 de ani), condamnat pentru furt.

Gabriel Cocuz susţine că vârstnicii din Noua vor avea parte, în continuare, de surprize. „Avem o suită de activităţi care au loc în perioada sărbătorilor de iarnă. Pe 24 decembrie, Moş Crăciun va veni cu daruri la fiecare. Cei de la Centrul de zi au realizat felicitări cu mesaje de sărbători, pe care le vor dărui celor din cămin", a mai spus directorul căminului.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite