Braşov: Spectacol cu cei mai frumoşi cai din ţară, la Râşnov (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parada doamnelor, săriturile peste obstacole, proba de tracţiune, show-urile de dresaj ecvestru şi demonstraţiile de cascadorie cu cai au încântat publicul participant la  cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Ecvestru care se desfăşoară astăzi şi mâine la Râşnov. 

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA FESTIVALUL ECVESTRU

Platoul de la poalelel Cetăţii Râşnov  a fost asaltat de sute de turişti care au venit să vadă spectacolul cailor. Oamenii au profitat că zona este mai răcoroasă, fiind situată sub pădure, şi s-au bucurat de câteva ore în compania frumoaselor cabaline.

  „Prietenul meu m-a adus aici. Îmi plac foarte mult caii şi sunt amator de festivaluri şi tradiţii româneşti", a explicat Claudio Pianezzola, un turist italian care a venit la festival.

image

Cei mai fericiţi au fost copiii, care au avut ocazia să facă poze şi chiar să călărească ponei. „Stăm prin apropiere şi venim mereu sa vedem căluţii. Abia aştept să călăresc poneii", a spus Dacian Moşoiu, un puşti de cinci ani din Râşnov. 

Cel mai tânăr proprietar de ponei din cadrul festivalului a fost un puşti de şase ani. „Poneiul meu «Nicu» este prietenul meu. Îl am de doi ani şi l-am adus aici pentru ca să-i las şi pe alţi copii să-l călărească“, a mărturisit Mihai Ghinea din Râşnov.

image

Concurs de frumuseţe cabalină

Astăzi a avut loc concursul de tracţiune. Spectatorii au urmărit cu sufletul la gură echipajele de cai care trăgeau în urma lor un buştean de 2,5 metri cubi, demonstrându-şi astfel forţa.

  „Este o plăcere să creşti cai. Munceşti 24 din 24, iar dacă-ţi place rentează“, a declarat Ioan Moniceanu, crescător de cai din Covasna.

image

Ziua de duminică este destinată concursului de frumuseţe cabalină. Începând cu ora 11.00, pot fi admirate  exemplare din rasele lipiţani, friză, cal de sport şi agrement, dar şi ponei.

image

Pe perioada festivalului, atmosfera este întreţinută de ansamblurile şi soliştii de muzică populară: „Căluşarul răşnovean", Ansamblul Mugurelul, Claudia Miriţescu, Maria Stroia, Ansamblul de la Teliu, Nicolae Datcu şi Mihaela Gurău.

Intrarea este liberă, iar distracţia este garantată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite