Braşov: Spălătoria Maternităţii este sursă de infecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Oficial, spălătoria Maternităţii este sursă de infecţie
Braşov: Oficial, spălătoria Maternităţii este sursă de infecţie

Condiţiile igienico-sanitare de la spălătoria Maternităţii Braşov sunt minime. A fost nevoită să recunoască acest lucru şi conducerea instituţiei

Din acest motiv, conducerea Maternităţii vrea să externalizeze acest serviciu. Potrivit raportului pe care medicii l-au înaintat Consiliului Judeţean, din cauza fondurilor insuficiente, spălătoria este aprovizionată intermitent cu detergenţi şi dezinfectanţi, iar maşinile de spălat sunt foarte uzate.

În plus, la Maternitate spaţiul nu este conform normelor europene şi sunt mari probleme în ceea ce priveşte ventilaţia, evacuarea apelor uzate, dar şi compartimentare, zona murdară nefiind delimitată corespunzător de cea curată. 

Numai pentru renovarea spaţiului în care se află spălătoria ar fi nevoie de 20.000 de euro, iar pentru achiziţionarea echipamentelor necesare ar mai fi nevoie de încă 118.000 de euro. Conducerea Maternităţii speră că va găsi o firmă care să preia spălătoria şi să o modernizeze cu fonduri proprii şi astfel să fie diminuate riscurile ca pacientele să plece cu infecţii cauzate de lenjeria spălată necorespunzător.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite