Braşov: Şoferii au început goana după anvelope de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zăpadă care a căzut la Braşov, i-a determinat pe şoferi să-şi cumpere anvelope de iarnă. Foto: arhivă ADS
Prima zăpadă care a căzut la Braşov, i-a determinat pe şoferi să-şi cumpere anvelope de iarnă. Foto: arhivă ADS

Şoferii sunt sfătuiţi de poliştişti să îşi doteze maşinile cu anvelope corespunzătoare şi lanţuri. Centrele de anvelope, vulcanizările şi service-urile auto se întrec în oferte astfel încât şoferii prudenţi au de unde alege.

Toţi şoferii ştiu că schimbarea cauciucurilor reprezintă una dintre priorităţi, în ceea ce priveşte pregătirea maşinii pentru sezonul de iarnă. Conducătorii auto, conştienţi de pericolele care-i pândesc în sezonul rece au de ales dintr-o gamă largă de mărci şi modele, de la cele mai ieftine până la cele premium şi de top, în funcţie de tipul maşinii.

Anvelope în rate şi sejur la munte

De exemplu, un centru de anvelope din Braşov a ieşit cu o ofertă imbatabilă - plata anvelopelor în rate. Acest lucru se poate realiza numai după ce proprietarul completează anumite contracte şi după ce primeşte validarea din partea firmei-mamă din capitală. În plus, aceeaşi firmă oferă persoanelor fizice sau companiilor, care vor face rezervări pentru anvelope de iarnă, necesare în sezonul 2010/2011, posibilitatea de a cumpăra cauciucuri la preţuri speciale şi rezervarea mărfurilor comandate până la data solicitată.

„Cei care cumpără de la noi în valoare de 1.000 lei intră într-un concurs în urma căruia pot câştiga un sejur de cinci zile, la o vilă de patru stele din Predeal, pentru două persoane", a declarat Florina Chirilă, consultant vânzări.

Anvelopele nou-nouţe, un lux

Atunci când drumurile sunt acoperite cu zăpadă sau polei, pneurile de iarnă şi lanţurile vă pot feri de multe pericole. Astfel, şoferii trebuie să scoată din buzunare între 130 şi 1.045 de lei lei/bucata, în funcţie de dimensiunile cauciucului. De exemplu, pentru o anvelopă de iarnă 195/65/R15 veţi plăti între 280 şi 460 de lei, pentru una de 205/55/R16 trebuie să plătiţi între 418 şi 480 de lei, iar cea mai scumpă este 265/35/R18, care se vinde cu 1.045 de lei bucata.

La aceste costuri se adaugă demontarea cauciucurilor de vară, montarea celor de iarnă şi echilibrarea roţilor. Dacă alegeţi un centru specializat în anvelope veţi plăti 26 de lei pentru o roată, costul total pentru maşină ridicându-se la cel puţin 104 lei. Dacă mergeţi la o vulcanizare sau un service veţi plăti cinci lei pentru demontat, zece lei pentru schimbarea anvelopei şi zece lei pentru echilibrare, cu plumbi cu tot.

Anvelopele second-hand, o alternativă

Şoferii care nu-şi permit să cumpere anvelope noi pot alege unele la mâna a doua. Dacă au noroc pot găsi unele puţin uzate şi la preţuri foarte bune. Pentru autoturisme, preţul unei anvelope de iarnă, la mâna a doua este între 55 şi 200 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite