Braşov: Societatea de transport feroviar, moşia directorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţa de serviciu a lui Ioan Stegaru a fost transformată în apartament de lux. Directorul SRTF Călători Braşov i-a luat din timpul programului pe angajaţi căii ferate pentru a-i pune la lucru în apartamentul său.

Ramă WC Bamboo, antene VHF „Locomotivă", cabină de duş cu cădiţă, corpuri de iluminat, gresie şi faianţă de calitate superioară, corpuri de iluminat, parchet din stejar şi materiale de construcţii sunt doar câteva dintre bunurile achiţionate de Depoul de Locomotive Braşov. Bunurile n-au ajuns la Depou, ci direct în locuinţa de serviciu a lui Ioan Stegaru, directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Braşov şi consilier local.

Angajaţii CFR-ului, muncitori la Stegaru

image

Cele mai multe bunuri au fost achiziţionate în perioada 2007-2008, timp în care Stegaru şi-a transformat locuinţa ocupată cu chirie într-una de lux. Cei care i-au lucrat în apartament au fost angajaţi ai CFR-ului.

Am lucrat la el o. Mergeam în timpul programului, pentru câteva ore. Când am fost eu chemat să-i lucrez în apartament se pusese deja gresia, faianţa, termopanele. Eu am cărat cimentul, varul, nisipul, am făcut mortarul şi am dus molozul la gunoi", spune Adrian Pădurariu, fost angajat la Atelierul de Instalaţie Pneumatică din cadrul SCRL SA Braşov-Reparaţii Locomotive.

Stegaru a avut grjiă să-şi acopere urmele. „Ca să justifice absenţa lucrătorilor, SRTFC a emis comenzi de lucru fictive către Societatea de Reparaţii Locomotive. Eu am fost economist la Oficiul Control Financiar Gestiune din cadrul SRTFC şi am sesizat o serie de nereguli. Sesizarea mea a ajuns la Poliţia TF, dar n-a făcut nimic. Când a revenit Stegaru la conducere, m-a trecut pe lista disponibilizaţilor şi acum sunt în preaviz", spune Gheorghe Cotoros.   

image

Stegaru nu şi-a trasformat casa în lux degeaba. Din chiriaş se vrea proprietar, astfel că, la începutul anului, a depus o cererere de cumpărare a locuinţei. Ba chiar a şi plătit din banii SRTFC-ului suma de 8 milioane unui evaluator, care să întocmească un raport în vederea vânzării.

Ioan Stegaru a fost căutat telefonic, la serviciu şi acasă, pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la această situaţie, dar nu a fost găsit. El nu s-a prezentat nici la întâlnirea stabilită cu reporterii „Adevarul de Seară".

Locuinţa, evaluată la preţ de chilipir

Suma la care a fost evaluată locuinţa, un apartament cu trei camere, două băi, bucătărie şi trei holuri este hilară: 8.401 euro. „Valoarea amenajărilor şi îmbunătăţirilor aduse de proprietar, se ridică la suma actualizată de 26.346 lei echivalent 6.411 euro. Valoarea totală a apartamentului, în stare îmbunătăţiţă, este de 8.401 euro, echivalent 34.526, fără TVA", se arată în raportul de evaluare.   

image

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite