Copiii braşoveni: „Vrem toată indemnizaţia!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asta ar fi strigat micuţii de la Braşov dacă ar fi putut vorbi. Zeci de mămici şi tătici, împreună cu copiii lor au protestat, astăzi, pe partea laterală a Prefecturii deoarece nu au primit autorizaţia de protest. „Luaţi de la şpăgari, nu de la sugari" a fost principalul slogan protestatarilor.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov a spus că mămicele, care au protestat şi săptămâna trecută nu au aşteptat un răspuns final, de la Bucureşti, referitor la situaţia indemnizaţiei de creştere a copilului.

image

Oamenii care s-au adunat pentru a treia oară să-şi arate nemulţumirea faţă de decizia Guvernului de a reduce indemnizaţia de creşetere a copilului spun însă că motivul este aceeaşi coloratură politică a primarului, cu cea a conducerii statului.  

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA PROTEST

  „Decizia Guvernului este un atac direct la viitorul ţării. Aşa ceva nu s-a mai pomenit în toată istoria României. Am ieşit în stradă din disperare efectiv, Vom continua să facem asta până când cei care ne conduc nu vor atenta la viitorul ţării. Nu ne-au dat aprobare pentru că primarul face parte din acelaşi partid cu Băsescu şi automat nu vor să se scandeze împotriva lor", a spus Ovidiu Savu, care în curând va deveni tată pentru a doua oară.

image
image

Extrem de nemulţumiţi şi îngrijoraţi de faptul că lipsa banilor va duce chiar la înfometarea micuţilor de până la 2 ani, părinţii nu au aşteptat aprobarea pentru a protesta.  Înarmaţi cu baloane colorate, placarde şi jucării zornăitoare, oamenii şi-au exprimat nemulţumirea în stradă.

image

    „Fetiţa mea Maria are un an şi două luni, iar în curând se va naşte un alt copil. Până acum ne mai ajutau bunicii, dar acum că le taie şi lor din pensie şi nouă din salarii, ce ne vom face? Cu ce îi vom creşte pe copii?", a spus Anda Marian.  

Camelia Puştai, organizatoarea protestului susţine că părinţii sunt dispuşi să meargă chiar şi în instanţă, dacă nu se va rezolva nimic. „Nu ne aflăm la primul protest, iar deocamdată nu s-a rezolvat nimic. Singurul lucru pe care l-am primit în schimb  a fost indiferenţa. O să-i dăm în judecată pentru că aşa este inadmisibil să ajungem să nu ne mai putem hrăni copiii", a declarat extrem de supărată femeia.

image

Mamele spun că ar fi dispuse să-şi dea copii la creşe şi să meargă la servici. „Speranţa moare ultima, dar dacă nu se dărâmă Guvernul, nu se va rezolva nimic. Conducerea ne compară cu Germania, însă acolo există creşe şi sunt alte condiţii. Să ne ofere şi nouă creşe în care să ne lăsăm copiii în siguranţă şi atunci vom merge la servici", s-a plâns şi Ştefania Scarlat, mama unui băieţel de cinci luni şi a unei fetiţe de trei ani.

image
image

La protest s-au alăturat şi câţiva pensionari, bunici ai micuţilor, care şi-au exprimat atât nemultumirea faţă de reducerea pensiilor cât şi pentru reducerea indemnizaţiei de creştere a copilului.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite