Simona Luciana Piron, solista îndrăgostită de percuţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar notele muzicale o fac pe Simona să simtă că trăieşte. Armonia muzicii a împins-o să studieze percuţia, iar astăzi încântă mesenii de la nunţi.

Simona a ales drumul acordurilor muzicale îndrumată fiind de părinţi. „Ai mei aveau cunoştinţe la Liceul de Artă din Ploieşti şi văzându-mă cântând mereu pe la grădiniţă şi acasă s-au hotărât că acela era drumul pe care trebuie să-l urmez", mărturiseşte tânăra.

A studiat în primii patru ani de şcoală pianul, după care a ales percuţia. „De fapt, în clasa a V-a am vrut canto, însă când am auzit un recital de percuţie m-am răzgândit, lucru pentru care mă felicit deoarece acest stil este cel care mă caracterizează cel mai bine", ne-a spus solista.

Colaborări cu Filarmonica Braşov

Încă din clasa a XI-a Simona a început să colaboreze cu Filarmonica „George Enescu" din Bucureşti, moment în care l-a cunoscut pe profesorul Laurenţiu Băcanu de la Braşov.

Uşor, uşor a decis să-şi urmeze profesorul şi a ales să-şi continue studiile la Facultatea de Muzică din Braşov, Secţia Percuţie. „Din anul I am început să caut ceva de făcut, pe lângă studii. Am avut colaborări cu Filarmonica din Braşov. Apoi, printr-o simplă întrebare am ajuns să fiu solista unei formaţii şi să colaborez cu un alt grup muzical. Aşa am ajuns să cânt la evenimente speciale, precum sunt nunţile", a declarat Simona Piron. 

A început cu romanţe

Prima melodie pe care a cântat-o, în public, a fost o romanţă. „Când eram mică mă învăţa tataie romanţe. Prima mea melodie cu care am făcut furori la grădiniţă a fost romanţa «A venit aseară mama». Lucrul ăsta, pe care cred că nu-l voi uita vreodată, s-a întâmplat la o serbare, iar în momentul recitalului bunicul îmi mima strofele din sală, pentru că era un cântec lung", îşi aminteşte Simona.

La nunţi, tânăra solistă îi încântă pe meseni cu vocea ei interpretând atât muzică uşoară românească, cât şi internaţională. „Oamenii sunt foarte critici. Este imposibil să-i mulţumeşti pe toţi prin ceea ce cânţi. De regulă, cele mai apreciate sunt blues-urile şi muzica latino", a spus cea care ştie să cânte la toate instrumentele de percuţie.

La sfârşitul lunii Simona s-a decis să plece din România. Ea doreşte să ajungă într-o ţară străină mai puţin cunoscută şi să înceapă o viaţă nouă. Sătulă de faptul că în România un percuţionist nu prea are şanse să se descurce, tânăra a ales să caute un drum mai lin, spre o altă ţară cu oportunităţi de dezvoltare. „Mai bine o iau de la capăt decât să continui aici. Vreau să merg într-un loc în care nu cunosc pe nimeni şi nimic. Vreau să o iau de la zero", mărturiseşte solista.

 

Înrebări şi răspunsuri:

Care este genul tău de muzică preferat?

Îmi place mult jazz-ul. Am cântat în liceu puţin jazz, însă aici în Braşov nu se prea ascultă acest gen de muzică. Eu totuşi prefer să ascult şi astăzi melodii celebre de jazz, pe care le fredonez cu mare drag.

Îţi pare rău că ai ales muzica?

Nu îmi pare rău deloc pentru alegerea făcută. Muzica m-a ajutat să fiu stăpână pe mine, să-mi controlez emoţiile şi să repet până când reuşesc să fac totul perfect. Îmi pare rău doar de faptul că unui muzician nu i se oferă mai nimic în ţara asta.

 

Ce-i place:

„Îmi place să mă trezesc şi să admir pădurea. Când mă trezesc stau aproximativ 10 minute pe geam şi privesc minunata pădure. E minunată", a declarat Simona Piron.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place să nu am control asupra vieţii sau a unor lucruri. Detest să aştept şi să fac ceea ce mi se impune", a declarat tânăra solistă.

 

Profil

NĂSCUTĂ: 23 iunie 1986, Ploieşti

FAMILIE: părinţi, o soră

STUDII: Facultatea de Muzică, Universitatea Transilvania

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite