Braşov: Show cavaleresc şi pirotehnic în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii au avut parte, aseară, de un spectacol de lumini de excepţie. Cavaleri, prinţese, dar şi vrăjitoare au defilat cu torţe aprinse.

Cortegiul medieval cu torţe a fost atracţia Festivalului Etnovember. După ce au cântat şi dansat alături de trupa Tutora şi de alte ansambluri de la diferite şcoli din Braşov, dar şi alături de membrii comunităţii elene, greceşti şi maghiare, cavalerii, împreună cu toţi participanţii, au pornit cortegiul medieval.

Cu torţele aprinse, cavalerii Cetăţilor Bârsei, cărora li s-au alăturat simpli curioşi, au plecat de la Bastionul Ţesătorilor, au parcurs celebra stradă a  Sforii, Curtea Bisericii Negre şi s-au oprit în Piaţa Sfatului. În scurt timp, piaţa s-a umplut de spectatori care au avut ocazia să vadă un frumos foc de artificii şi un show pirotehnic, care i-a lăsat pe mulţi cu gura căscată.

Am fost şi la spectacolele de la Bastionul Ţesătorilor şi am fost foarte impresionat de trupa Tutora, care cântă la instrumente confecţionate chiar de ei. Mă bucur foarte mult că mi-au ieşit fotografii faine de la acest show", a spus Alexandru Ştefan, de 20 de ani.

Cea de-a a XII-a ediţie e Etnovember a debutat sâmbătă, la Aula Universităţii Transilvania. Organizatorii, 40 de studenţi de la diferite facultăţi de la Universitatea Transilvania, au reuşit să aducă la Braşov părţi din cultura internaţională.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite