Se dezgheaţă piaţa muncii în domeniul construcţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
490 de braşoveni au reuşit să-şi găsească de lucru în ianuarie
490 de braşoveni au reuşit să-şi găsească de lucru în ianuarie

Odată cu venirea primăverii, patronii firmelor de construcţii au dat drumul la angajări. Chiar dacă timid, ofetele de joburi reîncep să apară, iar la AJOFM sunt disponibile 42 de locuri de muncă în acest domeniu.

Cele mai multe posturi vacante sunt cele de fierar betonist, 17, şi de izolator termic, 10 locuri. De asemenea, în ofertă mai sunt prezente şi cinci joburi de inginer în contrucţii civile şi industriale şi două de maistru, patru locuri de zidari şi câte două de montator pereţi şi plafoane din rigips şi vopsitor.

În oferta Agenţiei de Şomaj mai sunt disponibile şi posturi în domeniul hotelier, cum ar fi 12 de cameristă, cinci de îngrijitor spaţii hoteliere şi câte patru de ospătari şi bucătari.

Cu toate acestea, rata şomajului rămâne destul de ridicată în Braşov şi a ajuns la 9,24%, 23.134 de persoane, aflându-se în căutarea unui loc de muncă. Totuşi, luna trecută 490 de persoane au reuşit să-şi găsească un job. Grupa de vârstă din rândul căreia se înregistrează cei mai mulţi şomeri este în continuare cea de 40-49 de ani cu 26,95% din totalul şomerilor, urmată de grupa cu vârsta până la 29 de ani care este reprezentată de un procent de 21.41 %.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite