Braşov: Şcoală de vară de limba română pentru străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

35 de tineri din Europa vin să înveţe limba română la Braşov. Pe lângă cursuri de vocabular şi gramatică, doritorii vor lua parte şi la ateliere de cultură şi civilizaţie românească.

Participanţii la Şcoala de Vară de Limba română vin din ţări ca Spania, Marea Britanie, Portugalia, Norvegia, Belgia şi Croaţia. Până la sfârşitul lunii iulie, ei vor intra în universul culturii româneşti. „Este al treilea an în care cursurile de vară pentru învăţarea limbii române se desfăşoară la Braşov, în parteneriat cu Facultatea de Litere şi Institutul Cultural Român. Lucrurile care ni se par îmbucurătoare sunt că, în primul rând, avem mai mulţi cursanţi decât în anii trecuţi şi, în al doilea rând, că patru persoane care au mai fost la cursuri s-au întors la Braşov. Acest lucru arată că există înteres şi feedback extraordinar pentru noi", a spus Andrei Bodiu, rectorul Facultăţii de Litere.

Ateliere de dans şi gastronomie

Cursanţii vor putea participa la ateliere de dans de societate, se vor îmbrăca în costumele de epocă din sec XIX, vor găti specialităţi tradiţionale româneşti, iar avansaţii la limba română vor putea creea texte literare originale în limba română, la atelierul de scriere creatoare.

Sâmbăta şi duminica, cursanţii vor merge în excursii de documentare în vechea cetate a Braşovului şi a Sibiului, la cetăţile fortificate săseşti din Hărman, Prejmer şi Viscri, la castelul Bran, la Casa Memorială „Cezar Petrescu" din Buşteni, la Complexul Peleş de la Sinaia, la Casa Memorială „George Enescu" din Sinaia şi într-un sat specific zonei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite