Braşov: Schi de calitate, pe pârtiile de la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii sporturilor de iarnă se pot distra, de minune, în aceste zile la munte, pe pârtii sau la patinoar. Sărbătoriile pe rit vechi au umplut din nou staţiunile de munte. Sunt condiţii excelente pentru schi, iar getul se va mai înmuia în weekend.

Hotelierii spun că numărul turiştilor veniţi în această perioadă la munte este chiar mai mare decât numărul celor care s-au aflat în vacanţă în săptămânile trecute. Numai în Poiana Braşov, 100 de instructori de schi oferă, în acestă perioadă, lecţii doritorilor. „Cei mai mulţi elevi sunt veniţi din Republica Moldova şi Ucraina, iar pârtiile sunt pline. Lecţiile se organizează individual sau pe grupuri, în funcţiile de preferinţele turiştilor. Sunt şi foarte mulţi copii veniţi în Poiana Braşov, iar acestora monitorii le acordă atenţie specială", spune Emil Fărcăşanu, şeful monitorilor de schi din Poiana Braşov.

Condiţii excelente pentru schi

Miile de turişti, care se află în aceste zile în staţiunile braşovene, se pot bucura de iarnă şi zăpadă. Condiţiile sunt excelente pentru schi în Poiana Braşov şi Predeal. Pentru că temperaturile rămân scăzute, tunurile de zăpadă funcţionează permanent, îngroşând stratul de zăpadă de pe cele mai accesibile pârtii. În Poiana Braşov, stratul de zăpadă este de 60 de centimetri pe Bradul.

„Se schiază în condiţii excelente pe pârtia Bradul, pentru că starea zăpezii este foarte bună. Zăpadă consistentă este şi în Postăvaru, însă condiţiile de schi nu sunt la fel de bune, aşa că nu recomandăm schiorilor să coboare până la capăt pe aceste trasee", explică Emil Fărcăşanu, şeful monitorilor de schi din Poiana Braşov.

Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie şi pârtiile din Predeal. Schiorii şi snowboard-erii îşi pot petrece întreaga zi pe pârtia Clăbucet, unde stratul de zăpadă este de peste 55 de centimetri. Aici funcţionează atât tunurile de zăpadă, cât şi nocturna, iar turiştii se pot încălzi cu băuturi calde.

Distracţie maximă la patinoar

Amatorii sporturilor de iarnă se pot relaxa şi la patinoar în acest weekend. Braşovenii şi turiştii au două variante la dispoziţie: Patinoarul din Parcul Tractorul sau baza sportivă de la Olimpia. Primul este deschis vineri în intervalul orar 16.00 - 22.00, iar sâmbătă şi duminică braşovenii pot patina doar între orele 10.00 - 12.00.

Biletul de intrare costă 10 lei, iar închirierea patinelor ajunge la acelaşi preţ. Programul de la Olimpia este mult mai extins, iar cei dornici de distracţie au la dispoziţie şase serii a câte 90 de minute, în intervalul orar 10.00 - 21.30. Biletul de intrare este 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. La Olimpia funcţionează şi un restaurant cu gustări, dulciuri sau băuturi calde. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite