Braşov: Scandal cu ridicarea maşinilor, la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma a amplasat mai multe semne de staţionare interzisă, neavând avizul comisiei de circulaţie.
Firma a amplasat mai multe semne de staţionare interzisă, neavând avizul comisiei de circulaţie.

O firmă din Botoşani face legea în privinţa parcărilor şi ridicărilor maşinilor. Primăria apără interesul firmei, nu ale cetăţenilor.

Consiliului Local Codlea a solicitat firmei Hi Speed Recovery, din Botoşani, administratorul parcările cu plată din municipiu, suspendarea activităţii de blocare şi ridicare a autoturismelor din 1 decembrie, ca urmare a abuzurilor firmei.

Foarte mulţi codleni au acuzat firma de practici abuzive de executare a serviciului de ridicare, precum şi în administrarea parcărilor cu plată.

Culmea, firma şi-a extins zona de acţiune, fără acordul edililor şi îşi desfăşoara în continuare activitatea. Deşi Consiiul Local a stabilt 310 locuri de parcare cu plată, primarul a semnat contractul pe încă 1.500 de locuri de parcare de reşedinţă, multe dintre ele deja licitate concesionate către locuitori.

Taxă abuzivă

Potrivit consilierului Albu Erwin, o altă nemulţumire a locuitorilor este aceea că, deşi taxa aprobată de edili a fost de 1 leu/oră, firma încasează 1,24 de lei pe oră (explificând că încasează cu TVA).

Acelaşi scandal are loc şi la Botoşani, unde firma Hi Speed Recovery nu vrea să renunţe la metodele abuzive folosite în activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. Deşi acestea au fost sesizate în nenumărate rânduri de cetăţenii botoşăneni, iar în şedinţele Consiliului Local s-a cerut de fiecare dată rezilierea acestui contract, firma HSR îşi vedea în continuare de treabă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite