Braşov: Saxofonistul Nicolas Simion, în concert la Reduta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concert Nicolas Simion
Concert Nicolas Simion

Artistul va susţine un concert de jazz extraordinar alături de Nicolas Simion Group „Free Winds", format din artişti de marcă din toată lumea.

Nicolas Simion s-a născut în Dumbrăviţa, iar de mai bine de 10 ani locuieşte în Koln. Doine, balade, sârbe, colinde româneşti se regăsesc în repertoriul său vast. Alături de trupa sa din Germania, Nicolas Simion Group „Free Winds", a reuşit să-i cucerească pe străini şi să-i înveţe un alt limbaj al muzicii.

Fausto Beccalossi, la acordeon, Antonis Anissegos, la pian, Norbert Scholly, la chitară, Chris Dahlgren, la bass, Alan Jones, la baterie, Paul Zauner, la trombon şi inconfundabilul Nicolas Simon, la saxofon vor susţine un concert de neuitat pe scena Centrului Cultural Reduta, marţi, 30 noiembrie, de la ora 19.00. Concertul este organizat de Asociaţia 7 Dreams şi Ascult Braşov. Intrarea este liberă.

Îi învaţă muzică pe nemţi

La Koln, Simion cântă alături de muzicienii celebri, este compozitor şi le dă lecţii de saxofon nemţilor, având cursuri o dată pe săptămână la o şcoală de muzică.

Prima scenă pe care a urcat artistul a fost cea a cluburilor şi a hotelurilor din România. După ce a terminat Conservatorul, Nicolas a cântat în trupa Opus 4, înfiinţată în 1984, cea mai activă formaţia din vremea aceea. Tot atunci a şi început să scrie piese şi a luat lecţii de compoziţie. În 1988 s-a retras „discret" din formaţie şi din România. Repertoriul său este inspirat din temele muzicale ale lui Bella Bartok şi George Enescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite