Braşov: Sărbătoarea muzicii, la Centrul Cultural Reduta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul va fi sărbătorit de tinerele talente ale Liceului de Muzică „Tudor Ciortea", la „Reduta".

Spectacolele vor debuta la ora 18.00, cu membrii corului „Gymnasium", al Liceului de Muzică „Tudor Ciortea". Ei vor fi acompaniaţi de Eliza Solomon, canto şi Roxana Ţintea, la nai.

Nu va lipsi nici Ansamblul de jazz şi muzică uşoară, condus de profesorul Florin Bălan. Solistele Mădălina Huştiu şi Nicolatea Florea vor susţine recitaluri, iar reprezentaţia va fi completată de recitalul de pian al lui Valentin Munteanu.

Seara va fi încheiată de un spectacol de teatru şi dans susţinut de Trupa Mică Bucureşti a UNATC. Coregrafia spectacolului „Tarara" este semnată de Lorette Enache.

Ziua de 21 iunie este ziua solstiţiului de vară, dar şi a „Sărbătorii Muzicii" - „Fête de la Musique", manifestare artistică lansată în Franţa în anul 1982 şi exportată apoi în toata lumea începând cu 1985, cu ocazia  „Anului european al Muzicii".

În mai puţin de 15 ani, această sărbătoare a fost preluată de peste o sută de ţări de pe cele cinci continente, ea devenind, astfel, un eveniment unic trăit simultan de milioane de oameni din întreaga lume.

An de an, promovează talentul artistic, mobilizând muzicieni profesionişti şi amatori, acordând o atenţie deosebită tuturor genurilor muzicale. Spectacolele au loc la centrul Cultural Reduta şi sunt organizate de Alianţa Franceză din Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite