Braşov: Săracilor din Victoria li se ia şi mâncarea de la gură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mâine, proiectul „Masa pe roţi" nu se va mai derula la Victoria. După 14 ani de funcţionare, proiectul nu mai are susţinerea olandezilor şi săracii sunt disperaţi că vor muri de foame.

Vineri este ultima zi în care săracii din Victoria mai pot servi o masă caldă la cantina săracilor. 

Reprezentanţii asociaţiei din Victoria speră însă să găsească, din toamnă, sponsori locali care să se implice în continuarea proiectului derulat cu olandezii. Iar persoanele fără venituri din oraş să poată să primească în continuare o masă caldă la cantina săracilor.

Partea olandeză susţinea proiectul cu aproximativ 3.000 de euro în fiecare an, iar partea română se ocupa cu organizarea activităţii, prepararea hranei şi repartizarea ei.

Proiectul „Masa pe roţi" a fost aplicat pentru prima dată în anul 1996.

,,Sunt câteva cazuri în Victoria care beneficiază de acest proiect din 1996. Sunt persoane imobilizate la pat. Membrii asociaţiei au început să doneze produse pentru susţinerea acestui proiect, dar şi alte persoane din oraş. Bucătăresele au avut rolul cel mai dificil. Deşi erau voluntare, găteau mâncarea pentru toţi abonaţii. În decursul anilor olandezii au dotat o bucătărie cu tot ce era necesar pentru ca acest proiect să funcţioneze" a mai adăugat Viorica Poparad, citată de monitorfg.ro.

Promotorii proiectului caută sponsori pentru ca din toamnă cantina să funcţioneze din nou.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite