Braşov: Sărăcia cruntă desparte o familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Sărăcia cruntă desparte o familie
Braşov: Sărăcia cruntă desparte o familie

O bunică luptă pentru nepoţica ei, abandonată în maternitate chiar de fiica ei. Femeia ştie ce înseamnă  să creşti fără părinţii naturali, după ce şi ea, la rândul ei, a fost abandonată de mamă  pe linia de cale ferată.

Viaţa Paulei Mate bate filmul. Femeia a fost abandonată la naştere pe linia de cale ferată, împreună cu fratele ei geamăn. A fost adoptată de o familie bună, dar de fratele ei nu mai ştie nimic. Paula Mate trăieşte acum o experienţă similară, după ce propria ei fiică şi-a abandonat fetiţa nou-născută la Maternitatea Braşov.

Fetiţa creşte fără mamă

Micuţa Alexandra Mate are acum 3 ani, însă mama ei naturală nici nu vrea să audă  de ea. Iniţial, micuţa a fost luată în grija mătuşii Adina, dar aceasta i-a pus-o la uşă Paulei după numai o lună.  În 2008, Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov i-a încredinţat-o definitiv pe Alexandra bunicii.

Alice nici nu vrea să o vadă sau să audă de ea. Nu mi-a spus niciodată că e gravidă şi când mai vine la mine mă pune să trimit fetiţa în altă cameră. Eu mi-am rupt piciorul şi mi-am pierdut locul de muncă. Nu mi-am plătit chiria de 4 luni şi nu mă ajung cu banii. Aş avea mare nevoie de ajutor pentru fetiţă. O iubesc enorm şi nici moartă nu renunţ la ea", spune Paula Mate.

Femeia ar face orice pentru a-şi salva nepoata. Are în faţă propria experienţă şi nu vrea ca Alexandra să aibă aceiaşi soartă. „Mama ne-a lăsat pe mine şi pe fratele meu geamăn la Halta Bordei, la intrare în Craiova. Eram puşi chiar pe linie, dar mama nu a ştiu că pe acolo nu circulă trenul. Părinţii mei adoptivi treceau prin zonă şi au auzit plânsete de copil. Au oprit maşina şi ne-au găsit. M-au adoptat doar pe mine, fiindcă nimeni nu le-a mai putut da relaţii despre fratele meu. Nu îl cunosc nici acum", continuă Paula Mate.

Alungată în stradă cu copiii

După moartea părinţilor, femeia a părăsit Craiova şi a venit la Braşov. S-a căsătorit şi a înfiat o fetiţă, Adina, care are acum 29 ani. Apoi a dat naştere la încă trei copii: Albert, 27 ani, Alice, 22 ani, şi Timea, 19 ani. Paula a primit de la viaţă o nouă lovitură după ce soţul ei a murit răpus de boală.

Socrul ei a vândut apartamentul în care locuiau şi femeia s-a trezit cu copiii în stradă. Albert şi Adina, fiind mai mari, şi-au luat viaţa în mâini, dar  pe Timea şi Alice a fost nevoită să le dea la un centru de tip familial din Ghimbav.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite