Braşov: Şansă la viaţă. Rinichii şi ficatul unui braşovean vor salva două vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prelevarea de organe va dura câteva ore. Foto: Arhivă
Prelevarea de organe va dura câteva ore. Foto: Arhivă

Un bărbat din Săcele, care a fost găsit săptămâna trecută într-o baltă de sânge, după ce fusese lovit cu toporul în cap, a intrat în moarte cerebrală. Cu acordul familiei, medicii vor preleva astăzi rinichii şi ficatul braşoveanului şi le vor transplanta altor două persoane care au nevoie de aceste organe.

Bărbatul de 41 ani, a fost victima unei altercaţii, săptămâna trecută. În ciuda eforturilor medicilor, braşoveanul nu a mai putut fi salvat, iar în cazul său a fost declarată moartea cerebrală.

Pentru că au obţinut acordul familiei, chirurgii vor preleva astăzi rinichii şi ficatul bărbatului. Inima acestuia nu poate fi donată din cauza tratamentului aplicat în perioada de spitalizare. Rinichii vor ajunge la Cluj, iar ficatul la Bucureşti, la Institutul de Boli Hepatice. Doi pacienţi vor avea astfel o nouă şansă de viaţă normală.

„Prelevarea se va face cât mai repede, astfel încât organele să poată fi transplantate chiar în această seară. Pacienţii care vor beneficia de transplant vor fi aleşi în funcţie de listele de aşteptare ", a explicat medicul Marius Neculoiu, coordonatorul operaţiei de prelevare de organe.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite