Braşov: Salvă de tun şi onor din partea gărzii Cetăţii pentru Junii Şcheieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parada Junilor din Şcheii Braşovului a fost întâmpinată în Piaţa Sfatului de garda militară a Cetăţii, care a prezentat onorul.

Totul s-a petrecut sub ochii a mii de braşoveni veniţi în Centrul vechi al oraşului pentru a admira cetele Junilor. De asemenea, sosirea călăreţilor îmbrăcaţi de sărbătoare  în Piaţa Sfatului a fost marcată de câteva lovituri de tun, trase din vecinătatea Turnului Alb, precum şi de evoluţia celor trei trompeţi care anunţau miezul zilei din Turnul Casei Sfatului.     

image

Garda militară a fost formată din trei corpuri distincte, echipate în cavaleri teutoni, soldaţi braşoveni de pe vremea judelui Michael Weiss şi în ostaşi ai armatei imperiale austriece. Nicolae Pepene, unul dintre organizatorii evenimentului, ne-a spus că „am ales ca din garda militară să facă parte şi oameni echipaţi în straiele teutonilor şi datoritîă faptului că anul viitor se vor împlini 800 de ani de la venirii lor în Ţara Bârsei".

Acţiuni permanente

În perioada următoare există foarte mari şanse ca prezenţa soldaţilor echipaţi după moda celor trei perioade istorice amintite să devină una permanentă. Garda ar urma să dea zilnic onorul în Piaţa Sfatului, urmând ca apoi să parcurgă mai multe străzi din zona Centrului Vechi, totul pentru atragerea cât mai multor turişti.   

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite