Braşov: Salamul de porc cu trufe şi schnappsul, atracţiile Târgului Slow Food (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Salamul de porc cu trufe, atracţia târgului
Braşov: Salamul de porc cu trufe, atracţia târgului

Salamul de porc cu trufe, produs în Italia şi schnappsul de zmeură, cireşe şi pere Williams de la Râşnov sunt noutăţile ediţiei de Crăciun a Târgului Slow Food din Piaţa Sfatului.   

Ediţia de luna aceasta a târgului de produse tradiţionale din Piaţa Sfatului i-a surprins pe braşoveni cu un rar salam din carne de porc cu trufe, adus tocmai din Italia. Salamul crud şi uscat este vândut de o firmă din Codlea cu 60/kilogramul. O rudă de salam cântăreşte 150 de grame şi poate fi cumpărată cu aproape 10 lei. La mare căutare au fost şi: salamul de mistreţ (60 lei/kg), parmezanul (90 lei/kg), brânza de Sardinia (80 lei/kilogramul) şi Prosciuto Crudo din Parma (90 lei/kg).

Braşov: Soriciul de porc, 50 de lei kilogramul

Coadă la produsele din carne

Braşovenii s-au înghesuit la produsele tradiţionale din carne. De exemplu, o firmă din Rupea, a vândut braşovenilor şorici de porc cu 50 lei/kg, sângerete şi cârnaţi proaspeţi de casă cu 22 lei/kg, cârnaţi de oaie cu 35 lei/kg, pastramă de oaie cu 45 lei/kg, tobă cu 30 de lei/kg şi jumări cu 30 lei/kg. „Am cumpărat câte ceva din fiecare produs. Toate ne plac pentru că sunt naturale", a spus Jan Gavrilă.

image

Schnapps de 40 de grade

Special pentru invitaţii care vă vor călca pragul de sărbători puteţi alege unul dintre cele trei tipuri de schnapps, produs la Râşnov: de zmeură, cireşe sau pere Williams. „Schnappsul nostru este produs prin triplă distilare a fructelor şi are 40 de grade. La pere şi cireşe se distilează direct borhotul, iar la cel de zmeură se face, mai întâi, un macerat din alcool cu zmeură şi zahăr, care se distilează apoi de trei ori. Secretul stă în instalaţiile pe care le folosim", a declarat Ştefan Bărbulescu, manager firmă.

Braşov: Salamul de porc cu trufe, atracţia târgului

Indiferent de sortiment, o sticlă de 700 ml de schnapps se vinde cu 75 lei. „E foarte bun. Are un gust specific. Cu băutura asta chiar poţi să-şi surprinzi invitaţii", a spus Ştefan Bartosi.

Braşov: Salamul de porc cu trufe, atracţia târgului

Târgul poate fi vizitat până pe 23 decembrie, între orele 11:00-20:00, cu excepţia ultimei zile, când se va deschide de la orele 09.00 şi se încheia la orele 14.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite