Braşov: S-au scumpit fructele, uleiul şi mierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifrele Direcţiei Judeţene de Statistică arată că majoritatea produselor alimentare s-au ieftinit în luna iunie a acestui an faţă de luna mai a lui 2010.

Scăderea nu este una simţitoare, cele mai multe produse s-au ieftinit doar cu 0,06%. Scăderi substanţiale de preţuri s-au constat la ouă, lapte, brânză şi unele legume.

Creşteri de preţuri s-au înregistrat totuşi în cazul citricelor, al fructelor meridionale şi al fructelor proaspete. De asemenea, uleiul pentru gătit şi mierea de albine s-au scumpit cu câteva procente.

La grupa mărfurilor nealimentare, în luna iunie 2010, preţurile au crescut de asemenea cu 0,16% faţă de luna precedenta. Creşteri mai mari de preţuri în cadrul acestei grupe s-au înregistrat la cărţi, ziare, reviste, autoturisme şi piese de schimb.

Şi serviciile au devenit mai scumpe începând cu luna iunie. Transportul aerian şi telefonia au înregistrat cele mai mari scumpiri. Preţurile au crescut şi la serviciile de apă, canal şi salubritate. Mici scăderi s-au înregistrat la tarifele de cazare la unităţile hoteliere.

Statisticile nu au luat în calcul majorarea TVA. Adevăratele scumpiri se vor vedea de la 1 august.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite