Braşov: S-a descoperit adevăratul asasin în cazul Ţundrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 ani de închisoare pe nedrept. Aceasta este pedeapsa executată de Ilie Marcel Ţundrea în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea, fiind acuzat că a violat şi a omorât o copilă de numai 14 ani, pe marginea pârâului Valea Rea, sat Pojogeni, judeţul Gorj.

Adevăratul vinovat a fost descoperit, cu ajutorul testului ADN, care a relevat ca sperma recoltată de la victimă coincide cu cea a actualului suspect, informează lumeajustitiei.ro.

Teribila faptă a avut loc în anul 1992, iar Ţundrea, deşi nevinovat, a fost pus sub acuzare, chiar dacă la vremea aceea l-a indicat anchetatorilor pe adevăratul autor. Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru viol şi omor, din care a executat 12 ani, până în 2004, când a fost eliberat ca urmare a admiterii unei revizuiri în favoarea sa.

Revizuirea a fost promovată de şeful Parchetului Tribunalului Gorj, procurorul Gheorghe Emil Moţa, dupa ani de zile în care Ţundrea şi-a strigat de după gratii nevinovaţia şi a solicitat să se efectueze un test ADN, care să demonstreza ca nu el a violat şi ucis minora de 14 ani.

Ţundrea a dat statul român în judecată, însă nu a mai apucat să vadă nicio despăgubire. A murit în ianuarie 2007, ca urmare a bolilor contactate în puşcărie, în mizerie şi părăsit de toata lumea, fără ca cineva să-l angajeze pentru a-i da şansa să supravieţuiască decent.

Din cauza faptului că de la comiterea faptei au trecut 19 ani, iar omorurile se prescriu, potrivit legii, după 15 ani, vinovatul are şanse minime să răspundă pentru ceea ce a făcut.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite