Braşov: Roger Patraşc este pasionat de jurnalism şi distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A reuşit să combine meseria de jurnalist cu pasiunea pentru entertainment. De câţiva ani, tânărul este partener la o firmă care se ocupă cu organizarea de evenimente.

Tânărul a început să  lucreze în mass-media în urmă cu patru ani, ca realizator de emisiuni la un post de radio din Sfântu Gheorghe. La scurt timp după, a devenit şi colaborator pentru două publicaţii din zonă.

Nu s-a mulţumit însă doar cu atât. Mereu atras şi de secretele tehnicii, Roger Patraşc a învăţat să facă şi producţie radio şi s-a mutat într-un astfel de departament în 2008. Un an mai târziu, tânărul a devenit corespondentul unei televiziuni regionale.

Munca în presă este frumoasă, indiferent dacă este vorba de ziar, radio sau TV. Este o tensiune benefică care te ţine conectat. Nici un alt job nu îţi poate oferi exact aceeaşi stare. Este un microb, cu care, odată ce te-ai infectat, nu mai poţi scăpa de el", este de părere tânărul.

Jurnalismul, o provocare

Roger Patraşc a considerat meseria de jurnalist o provocare şi şi-a folosit toate deprinderile sale pentru a-şi face treaba ca la carte.

Am învăţat limba maghiară de copil, pentru că am trăit printre unguri. Mi-a fost foarte folositoare mai târziu, mai ales în meseria de jurnalist. În Covasna, sunt comunităţi în care nu se vorbeşte deloc româneşte, aşa că este important să te poţi adresa omului pe limba lui. Cei mai mulţi interlocutori de-ai mei au rămas surprinşi de faptul că vorbesc maghiara", spune Roger Patraşc.

În paralel, tânărul s-a ocupat de sonorizări şi de organizari de evenimente. De trei ani a devenit partenerul unui prieten mai vechi, la o firmă de profil.

Laurenţiu era DJ într-o discotecă din oraş, pe care o frecventam împreună cu prietenii mei. Timp de şapte luni am petrecut câte trei-patru ore, pe seară, pe lângă el, încercând să fur meserie. Abia apoi am făcut cunoştinţă şi am şi devenit prieteni foarte buni", îşi aminteşte tânărul.

A fost şi DJ

Pentru o perioadă scurtă, Roger Patraşc a lucrat şi ca DJ al unui club din Sfântu Gheorghe.

Pentru a fi DJ trebuie să stăpâneşti foarte bine partea tehnică. Lucrezi cu aparatură pe care trebuie să ştii să o manevrezi şi nu prea este loc de greşeli. O mică ezitare este suficientă ca publicul să te catalogheze în sens negativ, aşa că este foarte important să fii foarte stăpân pe tine şi pe cunoştinţele tehnice pe care le ai", apreciază Roger Patraşc.

Roger Patraşc spune că  nu va renunţa prea curând la satisfacţia pe care i-o oferă  lumea entertainment-ului şi că va încerca în permanenţă să  ţină pasul cu toate noutăţile din domeniu, indiferent cu câtă  oboseală şi stres va trebui să plătească pentru pasiunea sa.

Am fost tot timpul atras de lumea care se simte bine, în funcţie de ceea ce le oferi. Domeniul acesta, al organizării de evenimente, este unul extrem de interesant, dar şi foarte stresant. Presupune implicare maximă şi emoţii permanente pentru impactul pe care îl are petrecerea organizată", este de părere Roger Patraşc.

Întrebări şi răspunsuri

Există diferenţe mari între jurnalism şi entertaiment? 

Ambele activităţi presupun întâlnirea şi relaţionarea cu oamenii. Pe de altă parte, jurnalismul are în vizor lucrurile serioase, pe când partea de organizare de evenimente are ca scop final asigurarea distracţiei. Pentru ambele activităţi trebuie să fii serios şi dedicat.

Ai fi dispus să lucrezi din nou în presă?

Cu siguranţă m-aş întoarce în presă dacă aş avea această ocazie, însă  mi-aş dori să lucrez într-o zonă cu multe evenimente. Îmi place acţiunea şi „nebunia" acestei munci. Este o meserie frumoasă, care te ţine conectat la realitate. Cei care au lucrat în acest domeniu şi s-au reprofilat, cred că ar fi dispuşi s-o ia oricând de la capăt.

Ce-i place?

„Îmi place tot ce ţine de partea tehnică şi îmi place să lucrez cu oamenii. Interacţiunea dintre diferite persoane naşte, de obicei, lucruri bune şi idei ingenioase. Mai multe minţi la un loc dezvoltă mai mult decât una singură".

Ce nu-i place?

„Nu suport monotonia, plictiseala şi sedentarismul. Nu îmi plac oamenii trişti, care uită să spere. Cred că starea de spirit şi şansele pe care le avem ni le dezvoltăm şi le controlăm şi prin modul în care gândim. Aşa că optimismul este de preferat oricărei alte stări".

Profil

Născut. 28 septembrie 1983, Sfântu Gheorghe

Studii. Student Facultatea de Marketing, Universitatea „Spiru Haret" Braşov

Familie. Necăsătorit 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite