Braşov: Rezervaţia Muntele Tâmpa, în custodia AMB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervaţiile Muntele Tâmpa şi Stejerişul Mare vor avea, în sfârşit, un „stăpân". Agenţia Metropolitană Braşov (AMB) a semnat contractul de preluare în custodie a ariilor protejate.

AMB va colabora cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA, cu Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere şi Facultatea de Alimentaţie şi Turism, pentru punerea în valoare a acestor arii.

În plus, Asociaţia Renaturopa a depus deja un proiect de finanţare europeană pentru elaborarea planului de management al sitului Natura 2000 „Muntele Tâmpa".

Turiştii vor putea vedea frumuseţile naturale din zonă şi vor învăţa să le potejeze. Avem întâlniri regulate cu ceilalţi custozi ai ariilor protejate din judeţ, pentru a ştii cum să acţionăm", a spus Dragoş David, directorul AMB.

Şi pentru rezervaţia Stejerişul Mare Amb va încerca să obţină bani europeni pentru realizarea planului de management al ariei protejate.

În plus, va fi construită o infrastructură de vizitare a celor două arii, astfel încât activitatea turistică să se desfăşoare cu impact minim asupra biodiversităţii.

Practic, vor fi realizate panouri de informare turistică, dar şi diferite acţiuni care să pună în valoare ariile protejate.

Frumuseţi ale naturii

Muntele Tâmpa adăposteşte 150 de hectare de rezervaţie naturală datorită speciilor de animale urşi, râşi, lupi şi păsări, dar şi plante protejate. În plus, se găsesc fluturi din toate speciilor din ţara noastră.

Rezervaţia Stejerişul Mare are 16,30 de hectare şi se mai numeşte şi Colţii Corbului Mare, denumire ce vine de la stânca izolata din nord - vestul Masivului Postăvarul, în jurul căreia roiau numeroşi corbi. Stejerişul Mare este rezervaţie naturală de tip botanic, din 1980.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite