Braşov: Revelion în creierii munţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabanele din munţi vor fi pline de Revelion
Cabanele din munţi vor fi pline de Revelion

Turiştii care iubesc muntele şi nu vor o petrecere de fiţe de Revelion, pot opta pentru o vacanţă la înălţime. Cei care vor să petreacă Revelionul la peste 1500 de metri altitudine trebuie să se încalţe bine şi să urce pe jos pe trasee montane până la destinaţie.

Cabanierii din Munţii Făgăraş, Bucegi  sau Masivul Postăvaru au conceput oferte „altfel" pentru împătimiţii înălţimilor.

Party-ul de la cabană nu include focuri de artificii sau caviar servit la cina festivă. În schimb, invitaţii vor avea parte de focuri de tabără şi cântece cu lăutari.

Aer curat şi mâncare tradiţională

Mişcarea în aer liber, ascensiunile pe traseele montane şi petrecerile de cabană sunt principalele atuuri ale ofertelor concepute de cabanieri. Montaniarzii pot petrece un întreg sejur la înălţime, fără să fie nevoiţi să scoată foarte mulţi bani din buzunar.

Cine este dispus să dea luxul hotelului pe cazarea la cabană, se poate alege cu câteva zile de distracţie inedită.

În Munţii Făgăraş, la cabanele Bârcaciu, Negoiu şi Turnuri, preţul sejurului de Revelion variază între 300 şi 400 de lei de persoană. Turiştii care vor să ajungă la Cabana Bârcaciu, situată la 1550 de metri altitudine, trebuie să urce pe jos de la Avrig.

Pentru noaptea dintre ani, cabanierii le pregătesc petrecăreţilor brânză cu mămăliguţă, friptură de porc şi plăcintă de casă, udate cu afinată şi vin, produse în zona Făgăraşului.

La Cabana Bârcaciu, astfel de petreceri de Revelion se organizează, pentru doritori, de 15 ani.

Bătaie pe locurile de la Cabana Negoiu

Şi la Cabana Negoiu, turiştii vor avea parte de o petrecere pe cinste. Chiar dacă din locul din care sunt nevoiţi să renunţe la maşină, petrecăreţii trebuie să meargă pe jos preţ de trei-patru ore până la destinaţie, cele 90 de locuri au fost rezervate în urmă cu câteva luni. 

Pentru trei nopţi de cazare, turiştii au plătit între 300 şi 350 de lei de persoană, în funcţie de camera aleasă. „Cei care petrec Revelionul la noi vin pentru specificul de creastă.

Turiştii pot pleca de aici pe traseele montane din zonă sau se pot da cu sania. Distracţiile sunt la alegere, în funcţie de gusturile fiecăruia. E totuşi o altfel de petrecere, nu avem televizoare, iar încălzirea e cu lemne.

Facem focul în sobele de teracotă şi cântăm la chitară", a declarat Şerban Pitaru, cabanierul de laVârful Negoiu.

Ceva mai aproape de Braşov, la Cabana Postăvaru, se poate urca cu telecabina, dar locurile pentru Revelion s-au ocupat încă din luna august. 90 de persoane vor petrece cu lăutari, în jurul unui imens foc de tabără.

„85% dintre locurile de cazare sunt deja ocupate. Avem turişti care, de 15 ani, şi-au petrecut fiecare Revelion la cabană", Mihai Petre angajat Cabana Bârcaciu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite