Reticenţă faţă de paşapoartele biometrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul document are mai multe elemente de securitate
Noul document are mai multe elemente de securitate

Până la finele lui februarie, faţă de anul trecut, la Serviciul de Paşapoarte a fost depus un număr destul de mare de cereri pentru paşapoarte simple temporare în detrimentrul celor biometrice.

Chiar dacă şefii serviciului nu o recunosc, datele statistice demonstrază că o parte dintre braşoveni au rămas în continuare reticenţi faţă de noul tip de document. Astfel, din 11 ianuarie şi până la finele lunii trecute au fost depuse 1.294 de cereri pentru paşapoarte cu cip şi 1.086 pentru temporare.  În februarie 2009 au fost eliberate însă, 1.780 de paşapoarte, din care doar aproximativ 400 erau în regim de urgenţă.

Cheltuieli mai mari

Cei care aleg paşapoartele biometrice cheltuie mai puţin decât dacă ar opta pentru documentul temporar. Astfel, un document cu cip costă 266 de lei şi este valabil cinci ani. Cei care îşi fac paşaport temporar trebuie să achite în total 214 lei, iar actul nu este valabil decât un an. Cu toate acestea, Adriana Gruia, şeful Serviciului a precizat că: „în zona Ardealului, locuitorii nu sunt aşa de reticenţi în privinţa noului tip de paşaport, fiindcă îşi fac calcule şi constată că ies mai convenabil decât cu unul temporar".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite