Braşov: Reţea specializată în fraude prin SMS, capturată în penitenciarul din Mărgineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reclamaţiile curg la sediul poliţiei
Reclamaţiile curg la sediul poliţiei

Cel care a căzut pradă acestei reţele este un braşovean de 76 de ani. El a fost păcălit cu 2.500 lei de către soţia unuia dintre deţinuţi.

Citeşte aici întreaga poveste a bătrânului păcălit prin SMS

Braşoveanul a căzut pradă reţelelei la începutul acestui an, când a primit pe telefonul mobil un mesaj de genul:  „Felcitări! Aţi câştigat 20.000 euro de la XXXX". Pentru a intra în posesia premiului, bătrânului i s-a cerut să trimită prin mandat poştal on-line, suma de 2.500 lei numitei Claudia Tapalagă, de 22 ani, din Prahova. Braşoveanul a luat atunci toate economiile băneşti din casă şi, fără ştirea nevestei, a trimis banii la un oficiu poştal din Ploieşti. În momentul în care impostoarea se pregătea să ridice banii, ea a fost prinsă de poliţişti. Oamenii legii au reţinut-o şi judecătorii au emis pe numele ei un mandat de arestare preventivă de 29 de zile pentru complicitate la înşelăciune.

Poliţiştii au extins cercetările şi au descoperit că femeia nu a acţionat singură, ci împreună cu soţul ei, Cătălin Badea, de 22 ani, încarcerat la penitenciarul din Mărgineni pentru furt calificat. Ancheta a mai stabilit că că deţinutul pusese bazele unei întregi reţele de fraudare prin SMS din penitenciar, din care mai făceau parte încă alţi doi deţinuţi, Marian Geangu, de 28 ani, condamnat pentru tentativă de omor, şi Liviu Ştefan, de 22 ani, condamnat pentru furt calificat. Deţinuţii erau cei care dădeau telefoane din penitenciar, iar cea care ridica banii era Claudia Tapalagă.

Pentru faptele lor cei trei deţinuţi riscă să primească ani buni de puşcărie pentru înşelăciune. În ceea ce o priveşte pe Claudia Tapalagă, ea riscă să-şi urmeze soţul după gratii, fapt care pentru ea nu ar fi o problemă. „Suspecta şi-a cunoscut soţul în timp s-a în vizită cu o altă prietenă la un deţinut şi l-a văzut şi pe el acolo. S-au căsătorit la începutul acestui an, pe 5 ianuarie, în penitenciar, exact cu trei zile înainte ca noi să o reţinem pentru complicitate la înşelăciune", a spus comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite