Regal de jazz american, în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţiile de peste ocean vor cânta alături de artiştii români. Braşov Anniversary Jazz Nights reuneşte trupe consacrate, dar şi tinere talente. Evenimentul face parte din turneul naţional de schimb cultural cu SUA.

Iubitorii de jazz sunt aşteptaţi, în această seară de la ora 20.00, în Piaţa Sfatului, unde pot lua parte, în mod gratuit, la un concert de jazz ce va deschide Turneul Naţional  „American University - Jazz Big Bands on Tour".  În deschidere, vor urca pe scenă trupe din generaţia nouă, respectiv Bourbon Jazz Unit şi Inter Play. Supriza serii va fi, însă, trupa Tuna Project + One, una dintre cele mai inovative şi mai populare formaţii de jazz.

Sâmbătă, seară specială

Scena din Piaţa Sfatului va fi „invadată" de Big band-uri de jazz din SUA, care vor concerta alături de nume mari din jazz-ul românesc. „Seara de sâmbătă va fi una cu adevărat specială. Braşovenii vor putea vedea pe scenă o adevărată formaţie simfonică, numai că va fi de jazz. Big band-urile participante sunt trupe bine aşezate în scena de jazz din lume şi vor cânta alături de români, într-un schimb cultural. Inedit este că aceste trupe vizitează din nou România după 40 de ani", a spus Dan Oprea, cel care a adus turneul în România.

Big band-urile care vor urca pe scena din Piaţa Sfatului sunt UNC Jazz Lab Band I (The University Of Northern Colorado) şi The Jazz Ensemble (The Mc Neese State University). Alături de ei vor cânta Luiza Zan, premiată pentru cea mai bună voce la festivalul de la Montreux din 2003, şi Alex Man.

Concertul va începe la ora 19.00. „Accesul publicului braşovean la spectacole este gratuit şi se va putea face începând cu ora 16.00. Artiştii vor fi plătiţi dintr-un fond cultural, aşa că îi aşteptăm pe braşoveni să guste porţii mari de entuziasm contagios, la Braşov Anniversary Jazz Nights", a mai spus Dan Oprea.

Până acum artiştii au trecut deja prin Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Târgu-Mureş.  De la Braşov, turneul pleacă spre Sibiu, Ploieşti şi se va opri din nou în Bucureşti.  Evenimentul de la Braşov face parte din aniversarea a 775 de ani de la atestarea istorică a Braşovului şi este organizat de Depoul de Artă Urbană.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite