Rectorul Universităţii „Transilvania“ câştigă de două ori cât primarul George Scripcaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Şeful" Universităţii „Transilvania" din Braşov, Ioan Vişa, a fost inclus într-un top naţional al celor mai bine plătiţi rectori din ţară.

Portalul Econtext.ro a realizat un top al celor mai bine plătiţi 25 rectori din ţară, după salariul pe care ei înşişi l-au trecut în declaraţiile de avere. Rectorul Universităţii „Transilvania" din Braşov, câştigă 8.000 de lei pe lună şi este pe locul 20. Ioan Vişa are totuşi un salariu dublu faţă de primarul Braşovului, care câştigă 4.004 lei, pe lună. „Primesc salariu pentru că sunt profesor universitar, indemnizaţie de rector şi din activităţile mele de cercetare", a spus, sec, Ioan Vişa, scuzându-se că vrea să se intereseze de sursa topului, pentru ca mai apoi să nu mai răspundă al telefon.

Pe primul loc în acest top este Vasile Isan, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. El încasează drepturi salariale de 19.949 de lei, pe lună.

Şi studenţii care nu prind locuri bugetate contribuie la bunăstarea rectorului, deoarece o parte din finanţarea Universităţii este din taxele de şcolarizare. În medie, taxa anuală este în jur de 2.500 de lei. Dar sunt taxe şi mai mari. 5.000 de lei la Facultatea de Muziză şi 4.500 de lei la Medicină.

image

Angajatorii ocolesc „Transilvania"

Dacă Ioan Vişa este în top, nu la fel se poate spune despre universitatea pe care o conduce. În urmă cu o lună, site-ul de recrutare BestJobs a realizat un top al facultăţilor căutate de angajatori şi au ajuns la concluzia că cei mai căutaţi absolvenţi sunt cei care au terminat Electronica, Instalaţii sau Limbi Străine. Studiul a mai arătat că universităţile care scot cei mai buni absolvenţi sunt cele din Bucureşti, Cluj, Iaşi sau Timişoara. Universitatea „Transilvania" nu figurează pe podium cu nicio facultate. Nici măcar cu cea de Inginerie, unde avem tradiţie. Primele trei locuri la Inginerie sunt ocupate de universităţi din Bucureşti, Cluj sau Timişoara.

Nu cred că acest studiu este relevant şi cred că au fost luaţi în considerare doar cei care utilizează respectivul site. Nu văd de ce absolvenţii noştri nu sunt mai buni decât ceilalţi. Avem copii buni şi 600 de absolvenţi de la noi lucrează la compania Inna Schaeffler. Am îndoieli în ceea e priveşte acest studiu", a spus, în iunie, prorectorul Universităţii Transilvania Braşov, Constantin Duguleană.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite