Braşov: Rapid – Braşov, confruntarea orgoliilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Braşov va întâlni astăzi, de la ora 20.00, în deplasare, pe Rapid, duelul contând pentru etapa a XVI-a a Ligii I de fotbal. Partida va fi transmisă, în direct, de GSP TV şi va putea fi urmărită în format livetext pe site-ul www.adevarul.ro.

Meciul din această seară este unul special pentru jucătorii formaţiei de la poalele Tâmpei, în primul rând fiindcă reprezintă un duel direct în lupta pentru ocuparea unui loc de Europa League.

Un alt motiv pentru care confruntarea va avea loc pe viaţă şi pe moarte o reprezintă trecutul rapidist a şapte dintre actualii „stegari". Astfel, Mincă, Ilyes, Măldărăşanu, Dani Coman, Cristi Ionescu, Nae Constantin şi Nicolae Grigore au evoluat sezoane bune la echipa de sub Podul Grant.

De remarcat şi faptul că actualul antrenor al „galben-negrilor", Viorel Moldovan, şi-a încheiat cariera la Rapid, iar preşedintele executiv al braşovenilor, Dinu Gheorghe, a fost un apropiat al echipei din Giuleşti.

Istorie nefavorabilă

În aceste condiţii, băieţii lui Viorel Moldovan vor avea un motiv în plus să demonstreze că au fost îndepărtaţi pe nedrept din Giuleşti.

Aştept de la jucători să evolueze cu un plus de ambiţie şi determinare şi sunt convins că putem produce surpriza la Rapid. Normal că meciul din Giuleşti este special, întrucât am petrecut mult timp acolo. Ne dorim foarte mult victoria, dar suntem conştienţi că vom avea un meci infernal", sublinia preşedintele „stegarilor", Dinu Gheorghe.

Totodată, istoria confruntărilor în Capitală este total nefavorabilă braşovenilor, care au câştigat în întreaga lor istorie doar cinci meciuri în Giuleşti, iar ultima victorie venea în 2001, când „galben-negrii" lui Gabi Stan se impuneau cu 3-1.

În ultima confruntare directă, FC Braşov pierdea în returul sezonului trecut, cu 3-1, întâlnirea de la Bucureşti.

Moldovan vrea victoria

Tehnicianul braşovenilor, Viorel Moldovan, nu-i va putea folosi în această seară pe trei dintre cei mai buni jucători ai formaţiei de la poalele Tâmpei. Astfel, Dorel Zaharia este suspendat, în timp ce Octavian Abrudan va absenta din cauza problemelor medicale, iar Rui Duarte şi Dani Coman sunt incerţi.

Cu toate acestea, Moldovan nu-şi pierde speranţa şi îşi propune să obţină cel puţin un punct din confruntarea cu Rapid.

Va fi un joc dificil pentru că întâlnim un adversar foarte bun, giuleştenii practică un fotbal de calitate, au şi marcat multe goluri. Rapid are un joc elaborat, dinamic, mai ales de la mijloc în sus, unde are jucători care pot face diferenţa. Sunt periculoşi de asemenea la fazele fixe, prin acest Spadacio.

Trebuie să fim foarte bine organizaţi, disciplinaţi tactic, să avem curaj şi determinare pentru a face veni cu un scor favorabil", a punctat Viorel Moldovan.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite