Braşov: Proviziile de iarnă, un lux pentru gospodine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile la legumele de sezon sunt mai mari decât anul trecut, iar banii braşovenilor sunt mai puţini. Cu toate acestea, în pieţe este forfotă mare.

În piaţa Dacia, una dintre cele mai ieftine din oraş, nu ai loc să arunci un ac de gospodinele venite să îşi cumpere legumele pebntru zacuscă sau pentru murăturile de peste iarnă. Fiecare recunoaşte însă că nu mai pleacă acasă nici cu jumătate din cantităţile din anii trecuţi. „Iau mult mai puţine decât anul trecut pentru că nu îmi mai permit. Sunt mai scumpe şi banii nu mai sunt aceeaşi", spue Maria Şutic, cumpărător.

Comercianţii spun că nu mai pot micşora preţurile pentru că nu ar mai avea niciun profit.

În Piaţa Dacia, preţurile la roşii variază între 1,5 şi 3,5 lei kilogramul, în funcţie de calitate. Vinetele se găsesc şi la 0,8 bani, însă sunt extrem de mici. La cele mai mari preţul ajunge până la 2 lei kilogramul, la cele mai mari. Ardeii capia costă între 2,5 şi 4 lei kilogramul, iar gogoşarii costă 4 lei. Castraveţii costă 1,5 lei kilogramul. Pentru compoturi se găsesc piersici la 3 sau 5 lei kilogramul, nectarine la 4 lei şi prune la 1,5 lei.

Cheltuieli mari

La un calcul simplu, pentru o porţie de zacuscă de zece borcane, un butoi de castraveţi şi câteva borcane de compot, gospodinele ajung să cheltuie aproape 200 de lei. „O să pun mai puţine provizii anul asta pentru că e criză. Prefer totuşi să fac un efort, dar decât să dau mult mai mulţi bani la iarnă la magazin" spune Elena Chifu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite