Braşov: Proteste la benzinării. Au alimentat cu banii din puşculiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri au adunat monede şi au pornit în coloană spre benzinării pentru a-şi alimenta maşinile cu sume modice. Este protestul unei ţări întregi pentru scumpirea benzinei.

VEDEŢI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA PROTESTUL ŞOFERILOR BRAŞOVENI!

Pompele de la mai multe benzinării au fost blocate mai bine de trei ore în această seară. Tinerii şi-au propus să meargă din benzinărie în benzinărie şi să alimenteze câte puţin, cu sume infime, doar ca să demonstreze că nu sunt de acord cu scumpirea combustibilului.

Au alimentat de 0,34 lei, un leu şi doi lei, plătiţi la casă în monede. Un echipaj de poliţie i-a supravegheat atent pe protestatari, care au făcut cozi paşnice la pompele de benzină.

Am alimentat astăzi cu o jumătate de litru de benzină, pentru care am strâns un leu din monede de un ban. Voi participa şi la protestele din următoarele zile", ne-a spus Adrian Zaharia, 33 de ani, administrator de societate.

Am strâns monede în valoare de 30 de lei şi am de gând să alimentez aşa până va scădea preţul benzinei", a spus Liviu Chiriac, 26 de ani, student.

Am alimentat de 0,34 de lei şi am de gând să mă alătur şi protestelor viitoare. Nu voi alimenta nici maşinile firmei. Primele trei zile ale săptămânii viitoare vor fi destinate muncii de birou", a spus Ciprian Vasile, 37 de ani, administrator firmă.

Deşi cred că sunt şanse minime ca protestul lor să aibă vreun ecou, tinerii sunt hotărâţi să continue. În zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie şi-au propus să nu alimenteze de la nicio companie.

Dacă într-un oraş de aproximativ 300.000 de locuitori, doar 40 de oameni vin să protesetze, nu cred ca va avea niciun succes această acţiune", a mai spus Adrian Zaharia.

Protestul a fost iniţiat pe forumurile auto, fiind mobilizaţi participanţi la trafic din toată ţara.

Mesajele de invitaţie la proteste circulă, online, pe forumuri şi pe site-urile de socializare.

Haideţi să nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare de benzinari şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani. Să nu intre nimeni în nicio benzinărie pe 17, 18 şi 19 ianuarie! Să mergem cu RAT-ul, cu bicicleta sau pe jos sau să alimentăm înainte! Amintiţi-vă de 21-22 decembrie şi încercaţi să faceţi la fel", este mesajul pe care orice român l-a primit în aceste zile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite