Protest şi nu prea în rândul studenţilor braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Braşov, studenţii s-au împărţit în două tabere, cel puţin şefii lor. Dacă la începutul săptămânii unul dintre aceştia anunţa că nu vor exista proteste ale studenţilor din Universitatea Transilvania, acum, un altul susţine contrariul, afirmând că anunţul iniţial a fost făcut de persoane cu afinităţi politice.

„Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), prin reprezentanţii săi din Braşov, participă la protestele împotriva măsurilor guvernamentale de micșorare a subvențiilor pentru studenți şi împotriva proiectului de lege a Educației Naționale", se spune în comunicatul de presă trimis astăzi de UNSR Braşov şi semnat de către Iliescu Cristian. Replica vine după ce zilele trecute, Laurenţiu Lukacs, preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Universitatea „Transilvania" (ASUT),  a declarat în presă că studenţi braşoveni nu se vor ralia protestelor UNSR. „UNSR nici măcar nu are reprezentanţi în Braşov. Noi suntem membri ai Uniunii Studenţilor din România (USR), care n-are nimic de-a face cu UNSR", a declarat Lukacs în Bună Ziua Braşov. Iliescu spune însă că afirmaţiile lui Lukacs nu reprezintă atitudinea şi opiniile studenţilor braşoveni.

„Afrimaţii denigratoare"

 „Considerăm inadmisibil ca o persoană cu anumite afinităţi politice, să vorbească în numele studenţilor braşoveni fără a-i consulta în prealabil. Declaraţiile acestuia (la Braşov nu este grevă, pentru că „n-avem motiv". „Eu cred că de fapt, la ei, este vorba de o intoxicare politică pentru că Legea Educaţiei nu afectează cuantumul burselor şi al subvenţiilor" ) au avut rolul de a dezinforma şi a denigra imaginea studenţilor", se mai precizează în comunicatul remis „Adevărul de Seară" Braşov.

Reprzentantul UNSR spune că studenţii braşoveni sunt afectaţi, în aceeaşi măsură ca cei din toată ţara de deciziile guvernului. „Nu putem accepta ca taxele de şcolarizare să crească, ca taxele de cămin să fie majorate şi locurile în tabere să fie reduse. Vrem doar ca drepturile să ne fie respectate şi să nu mai fim trataţi ca nişte cerşetori care au făcut greşeala să urmeze o facultate. În acest sens adresăm rugămintea ca reprezentanţii autoproclamaţi ai studenţilor braşoveni să se abţină de la afirmaţii denigratoare şi să respecte drepturile tuturor studenţilor", a conchis Cristian Iliescu.

Nu există motive de protest

De cealaltă parte Laurenţiu Lukacs a precizat pentru "Adevărul de Seară" că nu există motive de prostest. "Noua Lege a Educaţiei nu prevede în niciunul din articolele sale o scădere a burselor, a locurilor de tabără sau de creştere a taxelor de cămin şi de şcolarizare; Universitatea Transilvania din Brasov nu a luat nicio hotărâre de creştere a taxelor de cămin acestea rămânând la fel din 2008 până în prezent, iar pe de altă parte preţul regiei de cămin, raportat la calitate şi condiţii este unul din cele mai mic din ţară", a explicat reprezentantul ASUT, care a ţnut să sublinieze faptul că nu are afinităţi politice.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite