Protest la Lisa. Enoriaşii au închis biserica pentru că le-a fost schimbat preotul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de credincioşi au protestat duminică dimineaţa în faţa bisericii din Lisa, la venirea preotului care îl suplinea pe fostul duhovnic al comunităţii. Oamenii sunt supăraţi pentru că după şapte ani, preotul din localitate a fost detaşat la Braşov fără nicio explicaţie, scrie bzf.ro

Credincioşii din Lisa au uitat de ce vin la biserică. Duminică dimineaţă nu s-a mai ţinut slujba aşa cum era normal. Uşile bisericii au fost închise de enoriaşii mâniaţi că li s-a schimbat preotul. Ei nu l-au lăsat să intre în sfântul lăcaş pe părintele sosit la Lisa pentru a-l suplini pe duhovnicul lor.

Scandalul a ajuns şi la urechiile Mitropolitului Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, care s-a arătat uimit de atitudinea oaemnilor din Lisa.

Am fost  şase ani preot la Lisa şi am avut încredere în aceşti oameni. Nu pot să cred că au închis biserica. Toţi cei care închid biserica intră sub blestem. Biserica nu este proprietate privată, ci este proprietatea obştei, a comunităţii întregi. Eu sunt foarte supărat, din momentul de faţă niciun preot nu va mai sluji la ei până când nu vor veni ei să ceară preot", a declarat Mitropolitul Ardealului pentru bzf.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite