Prostituată, obligată la muncă în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia a fost chemată la „serviciu", dar a refuzat să se prezinte la program. O tânără în vârstă de 23 de ani a adunat datorii în valoare de 13.300 de lei la bugetul local, după ce a fost prinsă de mai multe ori practicând cea mai veche meserie din lume.

Poliţiştii braşoveni au indentificat-o pe prostituată chiar în timp ce încerca să racoleze clienţi, pe Bulevardul Griviţei. Vânzătoarea de plăcere a fost predată imediat unui reprezentant al Primăriei Braşov, pentru a începe serviciul în folosul comunităţii.

Prostituata a fost adusă de poliţişti la Primărie, am informat-o despre programul de lucru, dar nu s-a prezentat. Ea este obligată, prin lege, să presteze muncă în folosul comunităţii, dar noi nu o putem obliga să facă acest lucru. Tot ceea ce putem face în cazul în care nu se prezintă la muncă este să anunţăm instanţa, care poate revoca mandatul şi poate dispune trimiterea în închisoare a persoanei", a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Doar în acest an, tânăra s-a ales cu trei mandate de executare a muncii în folosul comunităţii, pentru că nu a plătit cele 22 de amenzi date de poliţişti de-a lungul timpului. În total, femeia are de executat 1067 de zile de muncă, la mătură în parcuri sau în zonele verzi ale Braşovului.

Lucrăm intens pe acest palier al prostituţiei, luăm fetele de pe stradă şi le predăm mai departe Primăriei, în funcţie de deciziile instanţei", a declarat comisar-şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Zeci de prostituate sunt în topul datornicilor la bugetul local. Potrivit şefului Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale, Marian Voinescu, cea care conduce detaşat în topul prostituatelor din Braşov este o femeia care a acumulat datorii învaloare de 150.000 de lei.

Singura modalitate de plată a amenzilor este munca în folosul comunităţii. Primăriile au mari probleme din cauza acestor amenzi, considerate venituri proprii ale instituţiei, fapt pentru care, la repartizarea banilor de la bugetul central acestea primesc mult mai puţin.  

Probleme similare în Hraghita

Şi în judeţul Harghita prostituatele sunt campioane la datoriile la bugetul local. De pildă, În comuna Praid, o prostituată a acumulat datorii de peste 100.000 de lei. Femeia îşi vinde trupul pentru bani în judeţe Mureş şi Sibiu, dar are buletin de Praid, motiv pentru care toate procesele verbale de contravenţie sunt trimise la Praid.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite