Braşov: Propunere de arestare pentru patru interlopi periculoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri, foarte cunoscuţi în lumea interlopă, au fost reţinuţi aseară de poliţiştii şi procutorii de la DIICOT în urma unei acţiuni în forţă.

CITIŢI ŞI:

Citeşte ce implicare au avut în Dosarul PROXENEŢII, doi dintre cei patru interlopi

Descinderi în forţă ale mascaţilor în cartierul braşovean Noua

Bogdan Tiberiu Mândru, zis „Tibanu" şi Maricel Vasiliu zis „Nicky" au fost săltaţi în cartierul Răcădău în urma unui flagrant. Cei doi şantajaseră un patron de alimentară şi au fost prinşi exact când primau banii. „Nicky" a mai fost trimis în judecată în 2003 pentru proxenetism. Cătălin Alexa şi Ciprian Vartolomei au fost ridicaţi de la domiciile lor din cartierul Noua. Acesta din urmă a mai fost cercetat în trecut pentru afaceri cu carduri false. În total anchetatorii au făcut aseară zece percheziţii şi au ridicat săbii şi alte arme albe, dar şi mai multe calculatoare, memory-stick-uri şi softuri.

Cercetările arată că suspecţii fac parte dintr-o reţea mai mare care se ocupa cu falsificarea de carduri. Există înformaţii conform cărora se trimiteau oameni în străinătate pentru a scoate bani din conturi cu ajutorul unor carduri false. De asemenea se pare că tot peste hotare se confecţionau şi cardurile şi se obţineau pin-urile.

Acuzaţii grave

Pe lângă falsificarea de carduri, membri reţelei aveau şi alte „afaceri" la fel de ilegale. Cereau taxă de protecţie micilor comercianţi din cartiere. Cine nu plătea era ameninţat. „Suspecţii sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional, deţinere de aparatură în vederea falsificării de carduri, şantaj şi tâlhărie", ne-a declarat procuror Cătălin Borcoman, din cadrul DIICOT Braşov.

Toţi cei patru suspecţi vor fi prezentaţi instanţei în această seară cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite