Braşov: Profitul Autoliv a urcat la 141,1 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitul net al grupului suedez Autoliv, cel mai mare producător de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume a crescut de la 33,7 milioane de dolari în al treilea trimestru din 2009 la 141,1 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a acestui an. În plus, vânzările au avansat cu 31,3%.

Vânzările au urcat de la 1,326 miliarde de dolari în al treilea trimestru din 2009 la 1,741 miliarde de dolari, se arată în raportul financiar al Autoliv pentru perioada iulie-septembrie.

„În Europa, unde Autiliv realizează aproximativ 35% din venituri, producţia de autovehicule uşoare a ajuns aproape de acelaşi nivel din cel de-al treilea trimestru al 2009, deşi estimările indicau un declin de 7% din cauza programelor guvernamentale de reînnoire a parcurilor auto care au impulsionat producţia anul trecut. În Europa de Vest, producţia de autovehicule uşoare a scăzut cu 6%, iar în Europa de Est a crescut cu 16%", se menţionează în raport.

Numărul angajaţilor s-a majorat cu 1.700 în trimestrul trei, la 42.800. Autoliv estimează că în ultimele trei luni ale acestui an vânzările vor creşte, organic, cu 12%.

Subsidiara din România a Autoliv a fost înfiinţată în 1997 şi operează trei centre de producţie pentru centuri de siguranţă, chingă destinată centurilor, airbag-uri şi generatoare cu gaz pentru airbag-uri, la Braşov, Timişoara şi Lugoj.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite