Braşov: Profesorul Sergiu Chiriacescu a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Chiriacescu
Sergiu Chiriacescu

După aproape o lună de suferinţă, fostul rector al Universităţii Transilvania s-a stins din viaţă azi-noapte, la ora 23.00.

Profesorul Sergiu Chiriacescu a suferit un atac cerebral chiar înainte de Crăciun, iar de atunci a fost în comă, fiind ţinut în viaţă doar de aparate. În urma analizelor amănunţite făcute de medici, s-a descoperit că avea şi cancer la stomac. Trupul neînsufleţit al profesorului Sergiu Chiriacescu a fost depus la Aula Universităţii.

„A plecat dintre noi un mare sprijin al Universităţii Transilvania, care a fost rector din 1990 până în 2004, când am preluat eu conducerea, adică 14 ani de dezvoltare continuă a Univesităţii. El este cel care a înfiinţat cele mai multe facultăţi cu profil politehnic la Braşov şi cel care a clădit Aula Universităţii", ne-a declarat prof. Ioan Vişa, rectorul Universităţii Transilvania.

Sergiu Chiriacescu a fost primul prefect al judeţului, rector al Universităţii Transilvania Braşov timp de 14 ani, preşedinte al consililului rectorilor din România şi membru corespondent al Academiei Române.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite