Profesorii se „bat“ pentru un post provizoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

26 de candidaţi au ieşit din sălile de examen, pentru că subiectele li s-au părut prea grele. Candidaţii vor afla pe 8 august ce note au luat la examenul de suplinire. Cele mai vânate specializări au fost cele de educatori şi învăţători.

Profesorii care au ratat examenul de titularizare sau cei care nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5.00 la examenul din 13 iulie, au trecut ieri prin emoţiile probei scrise la examenul de suplinire. Pentru un post necalificat în învăţământul de stat s-au înscris iniţial 409 candidaţi. În ziua examenului, 163 de candidaţi s-au răzgândit şi nu s-au mai prezentat la proba scrisă.

În timpul examenului, însă, unii candidaţi s-au „speriat" când au văzut subiectele şi au ieşit din sală, renunţând la examen. „Nu au fost tentative de fraudare a examenului de suplinire, dar avem 189 de candidaţi lipsă, care fie au renunţat, fie au ales să nu se mai prezinte la examen", a declarat prof. Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Subiecte grele şi nu prea

La cele două centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Transilvania" şi la Şcoala Generală nr. 5 a fost forfotă mare. Candidaţi au ieşit din săli dezamăgiţi de subiecte, dar cu speranţa că vor lua note bune, care să-i ajute să obţină câteva ore la catedră.

Subiectele nu au fost nici foarte grele, dar nici foarte uşoare. Este pentru prima dată când particip la examenul de suplinire, pentru că de obiecei merg la titularizare. Sper să iau o notă bună", a spus Anda Maxim, care lucrează de 25 de ani ca educatoare.

image

Păreri împărţite

În schimb, profesorii de sport au fost mulţumiţi de subiectele pe care le-au primit.

Doar dacă nu ai fi predat niciodată nu ai fi ştiut să răspunzi la subiecte. Eu lucrez de zece ani la o şcoală din Mândra şi cred că subiectele au fost accesibilie", a spus Ciprian Ilie, de 32 de ani, profesor suplinitor de educaţie fizică şi sport.

image

Nu de aceeaşi părere este Horaţiu Buta, profesor cu o experienţă de şase ani în sala de sport, care s-a arătat încurcat de greutatea subiectelor.

Subiectele au fost dificile, dar m-am străduit cât am putut să le tratez cât mai bine, chiar dacă am avut la dispoziţie doar două săptămâni pentru a mă pregăti. Sper să iau cel puţin nota 7", a spus tânărul profesor, care predă la o şcoală din Făgăraş.

image

La Braşov au rămas neocupate şapte catedre titularizabile care vor putea fi ocupate după examenul de suplinire de către profesori necalificaţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite