Braşov: Profesorii nu-şi văd banii câştigaţi în urma proceselor cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii ameninţă că îşi vor cere drepturile la CEDO. Foto: arhivă
Dascălii ameninţă că îşi vor cere drepturile la CEDO. Foto: arhivă

Chiar dacă au avut câştig de cauză, profesorii îşi vor recupera drepturile salariale abia în 2012.  

Peste 8000 de profesori braşoveni au câştigat majorări salariale în instanţă. Din păcate, ei nu-şi vor recupera banii prea curând din cauza actelor normative emise de Guvern prin care s-a decis amânarea punerii în aplicare a sentinţelor judecătoreşti.

 Potrivit mytex.ro, Ministerul Educaţiei ar încerca să amâne plata sumelor restante, câştigate de profesori în instanţă, trimiţând şcolilor cereri tip de amânare a deciziilor tribunalului.

Prof. Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), susţine că nu a primit adrese cu acest conţinut.  „Ni s-a cerut evidenţa legată de procesele intentate de către cadrele didactice pe Legea 221/2008. Nu am primit însă modele de formulare pentru a cere amânarea, ar fi inutil, fiindcă este limpede că şi acolo unde sunt titluri executorii, câştigurile salariale se vor plăti din 2012, conform Legii 69", a declarat inspectorul şcolar general Dorel Agache, pentru mytex.ro.

Agache a afirmat că IŞJ a contabilizat şase procese pe rol şi unul câştigat la Zărneşti. Sindicaliştii spun, însă, că 8000 de profesori au câştigat procesele.

Profesorii sunt decişi ca după ce vor parcurge toate căile de atac în instanţă, să meargă la CEDO şi să declanşeze proteste în toată ţara.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite