Braşov: Produsele bio, alternativa unei mese copioase de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Produsele bio oferă o hrană sănătoasă
Braşov: Produsele bio oferă o hrană sănătoasă

ITC vă aşteaptă la o expoziţie inedită de produse 100% naturale. Pentru că în fiecare an de Crăciun zeci de braşoveni ajung la spital cu probleme digestive din cauza mâncărurilor grase şi grele pentru ficat, organizatorii târgului oferă o alternativă de hrană sănătoasă.

Pe tarabele se pot găsi de la ceaiuri, seminţe şi uleiuri, până la fructe, şampanii şi vinuri, toate bio, făcute din produse sută la sută naturale şi care sunt foarte sănătoare şi uşoare pentru organism. Toate sunt o alternativă perfectă la fripturile grase de porc sau mezelurile, dulciurile şi sucurile pline de E-uri.

Pâinea care înlocuieşte medicamentele

După cum se ştie, pâinea, de orice fel ar fi ea, albă, neagră, de secară sau cu seminţe, conţine gluten care nu este bun pentru stomac.Va propunem ca alternativă pâinea din tărâţe şi zer care  elimină toate toxinele din organism şi care ne vindecă de multe boli. Cel puţin asta susţin comercianţii, care sunt de altfel şi producătorii ei. „Acest produs, Azima, este făcut doar din  tărâţă de grâu şi zer şi vindecă diabetul, constipaţia şi micşorează tumorile. Consumată în mod regulată poate chiar vindeca de tot cancerul. Este ideală şi de sărbători, când trecem de la post la mâncăruri mai grele, pentru că nu ne mai balonăm", spune Ionuţ Avram, unul dintre comercianţi, care de altfel o recomandă şi la curele de slăbire. Un pachet de astfel de pâine bio costă 15 lei şi ajunge pentru o săptămână. „În Braşov produsele bio sunt abia la început. Este o diferenţă foarte mare între produsele bio şi cele ecologice, mai ales din punct de vedere calitativ. Şi preţul e uşor mai mare pentru că la noi în ţară nu se prea produc şi le aducem în special din Germania", spune Marius Moldovan, reprezentant al firmei Bio Shop.

Pernuţa dragostei

Una dintre cele mai inedite invenţii de la târg îi aparţine unei băcăunace care a obţinut brevet pentru pernuţele terapeutice din plante medicinale, ce pot vindeca diverse afecţiuni. „Sunt pernuţe antigripale, pentru insomnii şi chiar şi pentru refacerea relaţiilor amoroase. Aceasta se numeşte «pernuţa dragostei» şi conţine plante euforice. Toate plantele conţin uleiuri volatile care penetrează pielea şi le transportă direct în sânge", explică Iuliana Barbu, doctor inginer în plante medicinale. La târg mai puteţi găsi şi suplimente nutritive, dulciuri, băuturi şi produse dietetice sau chiar cosmetice bio.

 Târgul este deschis publicului şi mâine, între orele 10.00 - 18.00.


Reţetă: Clătite bio

O lingură de ulei de floarea soarelui, o lingură de ulei de nucă, lapte de soia cu vanilie, făină integrală de grâu sau făină de olac, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr şi două plicuri de zahăr vanilat. Toate acestea se amestecă şi se adaugă apă minerală până prinde consistenţa dorită pentru a fi pusă în tigaie. Pentru umplutură se fierbe amaranth (o plantă cu gust asemănptor spanacului) în care se adaugă câteva linguri de sirop de arţar, după gust. Din acest amestec se pot pregăti aproximativ 30 de clătite care în total costă cel mult 10 lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite