Procuror sancţionat pentru că a pierdut două dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un magistrat de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Braşov a fost sancţionat cu avertisment de Secţia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii. Mihaela Ceapă a făcut recurs împotriva sancţiunii dispuse, cauza urmând să se judece la Curtea Supremă în 12 septembrie.

În comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii se menţionea că în sarcina procurorului Mihaela Ceapă „s-a reţinut că nu a respectat dispoziţiile înscrise în regulament referitoare la primirea, soluţionarea şi predarea dosarelor penale nr. 5813/P/2005 şi 1467/P/2004 ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov. Astfel, procurorul nu a luat măsurile necesare pentru păstrarea, soluţionarea şi predarea celor două dosare penale care i-au fost repartizate şi care au dispărut, fiind necesar să se procedeze la reconstituirea lor potrivit procedurii înscrise în art. 508 şi următoarele Cod procedură penală".

Cele două dosare vizau infracţiunile de înşelăciune şi mărturie mincinoasă. Înainte să ajungă la Parchetului Tribunalului, acum un an şi jumătate, Mihaela Ceapă a fost mai mulţi ani magistrat la Parchetul Judecătoriei Braşov.

Încă o acuzaţie

Tot Mihaelei Ceapă i s-a mai adus şi o a doua acuzaţie şi anume amânarea şi neprezentarea ulterioară la o cercetare la faţa locului. „Datorită condiţiilor de timp şi de iluminat s-a amânat efectuarea cercetării la faţa locului pentru a doua zi, când aceasta a refuzat să mai participe la continuarea cercetării la faţa locului, delegându-i verbal pe specialiştii criminalişti din cadrul IPJ Braşov să finalizeze această activitate. De asemenea, s-a reţinut şi neîntocmirea de către procuror a unor acte procedurale care impuneau urgenţă şi care vizau identificarea şi localizarea telefonului mobil al victimei" se mai arată în comunicatul CSM-ului. Pentru această acuzaţie procurorul nu a fost sancţionat, acţiunea fiind respinsă.

Sancţiune contestată

Procurorul Mihaela Ceapă a contestat avertismentul primit. „Este în curs de soluţionare un recurs care se va judeca pe 12 septembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cazul vizează rătăcirea a două dosare nesemnificative de pe vremea când activam la procuror la Parchetul Judecătoriei nesemnificative care au trecut prin mâinile multor colegi", ne-a declarat procurorul Mihaela Ceapă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite