Braşov: Procesul de la Deva al lui Gorbunov, din nou amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gorbunov va fi prezentat din nou în faţa judecătorilor pe 15 februarie
Gorbunov va fi prezentat din nou în faţa judecătorilor pe 15 februarie

Procesul în care Serghei Gorbunov este judecat la Deva pentru comiterea, în urmă cu şapte ani, a unei tâlhării a fost din nou amânat. Acesta este suspectat şi că ar fi unul dintre autorii jafului armat, de la sfârşitul lunii ianuarie 2009, de la o casă de schimb valutar din Braşov.

Instanţa Judecătoriei Deva a solicitat astăzi precizări suplimentare în cazul unei expertize ADN ce a fost solicitată în procesul în care Serghei Gorbunov este acuzat de comiterea unei tâlhării în urmă cu şapte ani, la Deva. Potrivit avocatului lui Gorbunov, cererea survine în contextul în care ultima expertiză bio-criminalistică efectuată la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” Bucureşti, nu menţionează “cu certitudine” că probele recoltate de pe o haină găsită la locul tâlhăriei ar aparţine lui Gorbunov.

Pe de altă parte, la data efectuării urmării penale, în anul 2003, un alt raport de expertiză ADN, întocmit de specialiştii IGPR, menţiona că inculpatul fusese îmbrăcat cu acea haină. Prin urmare, instanţa de judecată a dispus trimiterea celor două rapoarte pentru a fi analizate de Comisia Superioară de Avizare a Institutului 'Mina Minovici', cu solicitarea ca specialiştii acesteia să se pronunţe asupra expertizelor ADN.

Următorul termen de judecată în acest proces a fost stabilit pentru 15 februarie, dată până la care sunt aşteptate concluziile Comisiei. Serghei Gorbunov este acuzat că a atacat patronul unei case de schimb valutar din localitate şi a furat o borsetă în care se aflau aproape 70.000 de lei, inclusiv valută.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite