Braşov: Proaspeţii medici se pregătesc de rezidenţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă.
Foto: Arhivă.

Examenul organizat de Ministerul Sănătăţii se desfăşoară în 21 noiembrie, la Centrul Universitar Bucureşti. Cele mai multe posturi disponibile sunt în domeniul medicinei de urgenţă. Există locuri vacante la toate spitalele din ţară.

La spitalele din Braşov sunt disponibile 14 posturi de medici. Astfel se caută patru medici de urgenţă la Judeţean, Pediatrie şi Spitalul din Făgăraş. Mai sunt disponibile locuri pentru un medic de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase, un neurolog la Zărneşti, dar şi câte un post de medicină recuperatorie şi urologie la Făgăraş. La Spitalul din Săcele s-a scos la concurs un post la Secţia de ORL. La Braşov sunt disponibile şi cinci posturi de psihiatrie la unităţile din Vulcan şi Zărneşti.

La Mureş se scot la concurs trei posturi de rezident la Unităţile de Primire Urgenţe din Sighişoara, Târnăveni şi Luduş, dar şi un post de medicină de laborator la Târnăveni.

La Sibiu este disponibil un post de chirurgie generală la Spitalul din Mediaş, dar şi alte cinci de medicină de urgenţă la Sibiu şi Mediaş. Rezidenţii pot alege ca specialitate şi Urologia, Oftalmologia  sau Radiologia, pentru aceste domenii fiind disponibil câte un loc la Spitalul din Mediaş.

Condiţii de participare

La concurs se pot prezenta candidaţi care au diplomă de licenţă în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta, dar şi
rezidenţi aflaţi în pregătire cu respectarea prevederilor art.6 din Ordonanţa Guvernului nr.18/2009. La examen pot veni şi medici
specialişti care doresc să efectueze pregătire în cea de-a doua specialitate, cu respectarea prevederilor legale. Specialiştii care au efectuat programul de pregătire prin rezidenţiat, forma pe post, pot obţine a doua specialitate, după îndeplinirea condiţiei din actul adiţional încheiat la contractul de muncă..

Examen de patru ore

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări şi are o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post în parte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite