Braşov: Principele Nicolae a intrat cu limuzina în curtea bisericii, ca să asiste la slujba / FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-un turneu prin Transilvania, nepotul Regelui Mihai nu s-a sfiit să intre cu maşina până în curtea Bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena" din Braşov. Tânărul principe, care a primit titlurile de Alteţă Regală şi Principe al României în urmă cu o săptămână, a participat la slujba ţinută în cea mai tehnologizată biserică din Braşov.

NU RATA:

Principele Nicolae face turul României cu Margareta ...., logodnica din Irlanda

Principele Nicolae a împlinit vârsta de 25 de ani pe data de 1 aprilie. S-a născut la Geneva și este primul copil al principesei Elena, cea de a doua fiică a regelui Mihai I. 

Citeşte mai multe despre cum a aprimit Decoraţia Regală Nihil Sine Deo si titlu de Alteta Regala si Principe de România , AICI

Vreau foarte mult să cunosc oamenii şi obiceiurile din România. Am participat la slujbă pentru că este important pentru mine să înţeleg religia ortodoxă cu care nu sunt obişnuit în Anglia, cu toate că sunt botezat ortodox", a spus principele pentru „Adevărul de Seară“.

image

Principele nu exclude posibilitatea de a deveni, într-o zi, noul rege al României, dar „numai dacă va fi voinţa poporului", adaugă el. „Eu lucrez şi acţionez în numele familiei mele, iar pentru a devebi rege trebuie să am voinţa oamenilor de aici, care de altfel, m-au primit extraordinar de bine", mai spune tânărul principe.  

Cert este că principele şi-a luat în serios rolul de Principe al României, astfel că limuzina lui nu a fost parcată înafara gardurilor Bisericii, ci chiar în curtea acesteia.

image
image

Preotul Paroh, Corneliu Gârbacea, a fost încântat de vizita regală, mai ales că astăzi s-au sărbătorit şi 20 de ani de la demararea lucrărilor de construcţie a bisericii, dar şi finalizarea picturii din lăcaşul religios. „este o zi istorică pentru noi, pentru biserică, pentru parohie şi chiar pentru oraşul nostru. La 20 de ani de la demararea lucrărilor la această biserică am avut un oaspete regal. Şi enoriaşii l-au primit foarte bine şi i-au făcut culoar la ieşire", spune preotul Corneliul Gârbacea.

Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" este cea mai modernă biserică din întreg judeţul Braşov. Aceasta are ecrane cu leduri în curte, pe care enoriaşii pot urmării slujbele şi în fiecare an, la slujba de Înviere, sunt instalate încă două ecrane gigant şi un sistem de sonorizare impresionant.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite