Braşov: Primăvara a deschis sezonul construcţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Braşov ocupă locul 15 în clasamentul descrescător al judeţelor după numărul de autorizaţii de construcţie eliberate pentru clădiri rezidenţiale, iar la nivelul Regiunii Centru ocupă locul întâi.

La Braşov, s-a înregistrat o creştere cu 123,5 % a numărului de autorizaţii de construcţie emise în luna martie, faţă de luna fenruarie.

În mediul urban, numărul de autorizaţii pentru clădirile rezidenţiale a crescut de la doar 10 în luna febriarie, la 26 în luna martie şi, în mediul rural, de la 24 în februarie, la 50 în luna martie.

În total, în judeţul Braşov, în luna martie 2011, s-au eliberat 76 autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale. În perioada 1 ianuarie - 31 martie  s-au eliberat 147 autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale. Cele mai multe au fost eliberate de Consiliul Local al Municipiului Braşov  (15) şi Consiliul Local al Comunei Hărman (15), reprezentând 39,5% din totalul autorizaţiilor din judeţul Braşov.

Şantiere în floare şi în alte judeţe

Construcţiile s-au reluat în forţă şi în judeţele Covasna şi Harghita. Faţă de luna februarie a acestui an, în Covasna, s-au primit cu 135% mai multe autorizaţii de construcţie pentru locuinţe. În acelaşi judeţ, statisticile arată că începutul de an a adus mai multe autorizaţii şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Şi în Harghita, numărul autorizaţiilor de construcţie s-a dublat faţă de cea de a doua lună a anului.

Situaţii similare se înregistrează şi în Mureş şi Sibiu, unde primăvara dă avânt investitorilor. Numărul autorizaţiilor de construcţie este cu 43,18% mai mare faţă de februarie 2011, în Mureş, şi cu 46, 67%, la Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite