Braşov: Primăria şi Mitropolia au pus cruce Catedralei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre construcţia lăcaşului de cult, promisă de primarul George Scripcaru şi mitropolitul Ardealului nu mai vorbeşte nimeni.

În Sibiu, construcţia Catedralei Ortodoxe din municipiul Braşov este un subiect aproape tabu. Mai nimeni prin Mitropolia Ardealului, de la simpli angajaţi până la consilierii ÎPS dr. Laurenţiu Streza, nu ştie nimic despre acest proiect. „Adresaţi-vă direct Mitropolitului!", a fost cel mai des primit răspuns.

Într-un final, nici Mitropolitul nu s-a arătat prea încântat să vorbească despre acest subiect, însă a recunoscut că cel puţin pe moment, proiectul a fost trecut pe linie moartă.

Nu! Mitropolia Ardealului nu are în plan niciun proiect pentru realizarea Catedralei Ortodoxe din Braşov în anul 2011", a declarat ÎPS Laurenţiu Streza.

Şi reprezentanţii municipalităţii spun că nu s-a mai luat în calcul construirea Catedralei ortodoxe din Centrul Civic şi pasează mingea înapoi în curtea Mitropoliei.

Ar fi trebuit să primim o propunere din partea Protopopiatului şi noi să oferim un teren, unde ar urma să fie amplasată construcţia. Deocamdată, Biserica nu a venit cu o astfel de propunere şi nu s-a luat în dicuţie acest subiect în nicio comisie de la Primărie",  a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite