Primăria face investiţii cu banii altora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea banilor încasaţi din taxe se va duce pe repararea străzilor
Majoritatea banilor încasaţi din taxe se va duce pe repararea străzilor

Edilii vor telegondolă până în Poiană, un campus şcolar, reabilitare termică şi străzi fără gropi. Rămâne de văzut însă, care din proiecte se vor materializa. Până atunci, peste 130 de milioane de lei sunt alocate activităţilor gospodăreşti, cum ar fi repararea şi curăţarea străzilor

Edilii braşoveni se bazează şi în acest an pe banii obţinuţi de la Guvern sau din fondurile structurale alocate de Uniunea Eurpeană pentru a realiza investiţiile majore. Sumele încasate la bugetul local vor fi folosite cu precădere pentru activităţile de zi cu zi şi pentru cofinanţarea proiectelor majore.

82 de milioane pentru „plombe"

Pentru activităţile gospodăreşti edilii au alocat în acest an 130.670.000 de lei. De exemplu, cea mai mare sumă obţinută din impozitele şi taxele locale, 82,7 milioane de lei, se va duce pe întreţinerea şi repararea străzilor. Pentru deszăpezire, în 2010, se vor cheltui 9,5 milioane de lei, pentru salubritate 8 milioane de lei, iar pentru amenajarea zonelor verzi 5,5 milioane de lei. Contravaloarea energiei electrice şi întreţinerea sistemului de iluminat public va mai subţia bugetul cu alte 7.100 de lei, iar în plus, 7,7 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru continuarea modernizării acestui sistem.

Vechile promisiuni, pe lista investiţiilor

Unul dintre marile proiecte promis de cinci ani şi care, acum, a fost trecut pe lista de investiţii a Primăriei Braşov este telegondola până în Poiană. De asemenea, se mai doreşte şi reabilitarea domeniului schiabil din Poiana Braşov. Această investiţie va fi făcută cu fonduri de la Ministerul Turismului, iar în acest an sunt aşteptate 13 milioane de lei.

În buget mai este prevăzută şi reabilitarea reţelelor termice de distribuţie la centralele şi punctele termice din Braşov. La ora actuală, reţelele CET sunt foarte păguboase şi pierderile depăşesc 30%. Edilii vor avea de scos din buzunar ceva bani şi pentru asigurarea cofinanţării reabilitării termice a 100 de blocuri.

Totodată, cu fonduri proprii se vor construi două noi creşe şi se vor reabilita şi mansarda unele unităţi şcolare. În acest sens sunt prevăzute 3,2 milioane de lei.

În 2010 se doreşte şi continuare lucrărilor la Campusul Şcolar, dar pentru asta se aşteaptă bani de la Ministerul Educaţiei. Totodată, pe lista de investiţii, de această dată cu bani de la Ministerul Mediului, se găseşte reabilitarea parcurilor şi a grădinii zoologice, pentru care finanţările au fost obţinute încă de anul trecut. Pentru zoo edilii vor aloca 11 milioane de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite